Hoofdmenu

zaterdag 24 oktober 2009

Traag maar lang
Vandaag was ik veel te warm gekleed bij het lopen. De 13 gr voelden warmer aan en het regenjasje was ook niet nodig. Toch was het vooral genieten van het nieuwe stuk dat ik aan mijn lange duurloop toegevoegd had. Zoals gewoonlijk bij mijn lange trage duurloop vertrek ik richting Opwijk en maak een ommetje via Lebbeke (Breestraat) om daarna door te lopen richting Nijverseel. Het parkours van de veldloop van volgende week zaterdag was nog steeds ingenomen door de koeien. Het zal er zoals elk jaar een echte weideloop worden met bijhorende koeienvlaaien. Ipv af te slaan richting Opwijk centrum liep ik door naar Droeshout, waar het al serieus heuvelachtig begint te worden. Daarna ging het via Opwijk en Leirekensroute (een oude spoorbedding omgevormd tot fiets-, wandel- en looppad) naar de Hoge Jan en terug naar Opstal. Goed voor 16,11 km in 1u29'42" (gs. 10,8 km/u ghs. 137). Ondanks de heuvelachtige omgeving en redelijk wat wind, liep het vlot.
Voorbije week ben ik 3x gaan lopen. Dinsdag op de clubtraining 3 x 6 ronden van 500m (2x2'18" + 2x2'08" + 1x2'00") en reeksrust 200m joggen. Woensdag 6km herstelloop (9,8 km/u - ghs. 125) en donderdag 20 rondjes van 500m in 2'18" en elke 4e ronde 250m versnellen zodat dat rondje op 2'00" uitkwam. Morgenochtend een Bosloop zodat mijn weektotaal rond de 60 km zal uitkomen.

Tot de volgende keer

vrijdag 23 oktober 2009

PC crash
Idd m'n oude pc heeft de geest gegeven en zal morgen naar de PC boer gebracht worden. Net nu ik eergisteren, woensdag de opkuis gedaan heb en vandaag een volledige backup ging nemen. Gelukkig heb ik nog een 'oude' laptop om mijn loopgegevens bij te werken.
Tot de volgende keer

zondag 18 oktober 2009

5 graden loop ...
Nee ik heb het voor 1 keer niet over het aantal graden dat er in het abdijbier 'Donkere van Grimbergen' zit (dat zijn er 6,5%vol), waar ik er gisterenavond op een leuk verjaardagsfeest van m'n schoonzus een aantal 'soldaat' gemaakt heb, maar over de temperatuur deze ochtend om 9u. Lotte ging samen met een paar loopvriendinnen naar de zondagochtendloop met trainer Gentil en ik heb ondertussen mijn bosloop afgewerkt: warming up, stretching, 6,6km duurloop aan 12km/u en cooling down. Daarmee komt mijn weektotaal aan 49 km. Nog niet echt veel, maar ik ga toch proberen een zo constant mogelijk aan loopkilometers per week te halen (tussen 45 en 55). Later zal dat totaal omhoog gaan ... maar dat is nog niet voor direct. Alles hang af van mijn loopplannen voor 2010.
Straks een rustige zondagnamiddag waarbij ik misschien met mijn fototoestel eens op 'jacht' ga.

Tot de volgende keer

woensdag 14 oktober 2009

Plezante & goei training
Zo kan ik het loopje van dinsdag omschrijven. Na de gebruikelijke warming-up rondjes (3 km) was er een gezamenlijke opwarming met heel veel rek- en stabilisatieoefenigen, gevolgd door 3 x 6 rondjes van 500m (eigenlijk 485m) in 2'10" / rondje (gs. 13,4 km/u – ghs. 157) en tussen elke reeks 1 rondje 'joggen' (2'50")
De resultaten van de inspanningstest vielen ook beter mee dan gedacht. Zo is mijn anaƫrobe snelheidsdrempel opnieuw een heel klein beetje omhoog gegaan en is tevens de hartslag lager. De lange trage duurlopen aan +/- 10,5 km/u aan een gem.hs. van +/- 130 renderen. Zij gaan ook deel blijven uitmaken van mijn trainingsprogramma.
Gisterenavond zou ik ontspannen duurloopje doen, maar omdat het reeds 20u30 was ging ik dat doen op de loopband. Deze heeft echter rare kuren, zodat ik wijselijk besloten heb om toch maar niet te lopen.

Vandaag liep de training iets langer uit voor mij omdat ik eerst de kadetten aan het werk moest zetten en pas daarna kon ik beginnen aan 18 rondjes aan +/- 11 km/u, maar elke 3e ronde 200 m versnellen naar (+/- 17 km/u). Het liep redelijk vlot.
De vloerder die is dinsdag eindelijk de afwerking komen doen. Zo kunnen wij dit weekend de laatste stukjes behangpapier kleven en alles een laatste laagje verf geven. Daarmee komt er een einde aan een groot werk. Het resultaat mag er zijn. De kleuren van de vloer, het plafond, de muren en de deuren passen heel goed bij elkaar.

Tot de volgende keer

maandag 12 oktober 2009

3 Generaties ...
Loopschoenen verenigd op 1 foto. Nu mijn huidig paar loopschoenen stilaan serieuse slijtageverschijnselen beginnt te vertonen, ben ik een paar weken geleden overgegaan tot de aanschaf van een nieuw paar Adistar Salvation. Het is reeds mijn derde paar van dit type schoen omdat ik bijna 2.000 km schoenzool versleten heb zonder kwaaltjes te wijten aan dit model van loopschoenen. Het eerste paar was goed voor een dikke 1.000 km. Mijn huidig paar zit reeds aan 800 km zorgeloze kilometers straat, Finse piste, bos, modder, ... Nr 3 staat nu nog te blinken in de kast, klaar om gebruikt te worden.


3 generaties

Zoals iemand terecht opmerkte is 1 van de meest ambetante dingen aan deze schoen dat je af en toe moet stoppen om een keitje van tussen de brede gleuf in de zool te peuteren. Of een stukje hout van een Finse piste.

Tot de volgende keer

zondag 11 oktober 2009

Weekend roundup
Na de test van donderdag was het vrijdagavond rust. Zaterdag zou ik een stuk van onze houten afsluiting herstellen, maar daar staken de regenmakers geen stokje maar een hele paal tussen. Het afgebroken deel zal nog een weekje moeten wachten op herstelling. In de late namiddag klaarde het eindelijk uit, net genoeg om de loopschoenen nog eens aan te trekken. Het werd een soort van crosstraining. 2,4 km opwarming richting Buggenhout bos, 3 x starten op een +/- recht stuk bosweg, een scherpe draai naar rechts en dan nog een honderd meter draaien en keren op een smal zandwegje en als rust terug lopen naar het beginpunt. Na die oefening een 'snel' duurloopje van 3,8 km in 17'07" (= 13,3 km/u) gevolgd door 2,4 km loslopen naar huis toe.
Deze ochtend was het vroeg opstaan. Lotte ging met haar loopvriendinnen om 9u lopen in het bos. Sanne was op muziekkapel weekend in en moest samen met de andere krachtbalspeelsters gevoerd worden naar Beveren en ik was chauffeur van dienst. Naast het hoofdterrein van KSK Beveren is er een heel mooie sportinfrastructuur uitgebouwd, met een zwembad, sporthal, petanquehal, een baseball terrein, krachtbalterrein, ... De eerste helft deden de jonge dames het heel goed (zonder hun beste speelster). Tijdens de tweede helft kwam het gebrek aan konditie aan het licht en ging hun licht uit. Omdat ze maar met 4 waren, kon er ook niemand vervangen worden om eens te rusten. In de late namiddag heb ik dan mijn loopschoenen aangetrokken voor een trage duurloop van 11,56 km in 1u06'27" (gs. 10,4 km/u ghs. 132). Straks is het Witse-tijd en zit het weekend er weer op.

Tot de volgende keer

donderdag 8 oktober 2009

Inspanningstest
Vandaag ben ik op bezoek geweest naar het ASZ te Aalst voor de jaarlijkse loopinspanningstest bij Dr. H.Cooman. Omdat vorig jaar de begin-lactaatwaarden al redelijk hoog waren heb ik mij de afgelopen dagen kalm gehouden en enkel gisteren 8 km losgelopen. Maar de benen voelden vandaag alles behalve fris aan zodat ik denk dat het resultaat minder goed zal zijn dan in 2008. Volgende week dinsdag mag ik de resultaten met de Dr. gaan bespreken.

Tot de volgende keer

zondag 4 oktober 2009

Volkcross Opwijk
De Volkscross in Opwijk was voor mij de eerste en enige voorbereidingswedstrijd naar het nieuwe veldloopseizoen dat eind oktober begint. Thuis goed op tijd vertrokken zodat we alle tijd hadden om rustig in te lopen (4 rondjes). Om 16u05 gingen 56 masters en enkele juniors van start voor 4 rondjes (4 km op papier - ik denk eigenlijk 3,6 km). Ik had me voorgenomen om eens snel te starten en daarna gas terug te nemen om daarna mijn eigen tempo te lopen. Daardoor ging als +/- 20e door de eerste bocht om daarna voorbijgesneld te worden door tal van andere lopers. Ik kon mijn wagonnetje aanpikken bij clubmakker Hans. Al moest ik die naar het einde toe laten gaan en snelden mij nog 2 andere lopers voorbij. Ik liep als 38e master over de streep in 15'22". Dat is 1 minuut sneller dan vorig jaar. Het vormpeil begin stilaan op mijn normaal niveau te komen.
De overige dagen van de loopweek zagen er als volgt uit: op donderdag een duurloop met Han die bezig is met de voorbereiding op de marathon van Amsterdam (12 km - 55'55" - gs. 12,9 km/u).Vrijdag is de traditionele rustdag. En op zaterdag bij een stormachtige wind ben ik niet naar het bos gelopen (schrik dat er een paar kastanjes of eikels op m'n hoofd zouden vallen). Het werd een tochtje van 9,73 km in 50'21" - inclusief 8 versnellingen van 20" aan een gs. van 11,6 km/u (ghs. 143) door de velden van Opstal.
Deze ochtend heb ik de auto in Opwijk gaan afzetten en al lopend naar huis teruggekeerd. Goed voor een loopje van 3,92 km in 21'41" - gs. 11,6 km/u - ghs. 134. Dat brengt mijn weektotaal op een goeie 60 km.

Tot de volgende keer