Hoofdmenu

zaterdag 27 augustus 2011

Gouden 800 te Lebbeke (PR = 2'52"60)
In onze club werd vandaag voor de 31e keer de Gouden 800 georganiseerd. Zo'n 2 weken geleden besliste ik om voor het eerst deel te nemen aan een pistewedstrijd. Dus ism met trainer/coach Koen kreeg ik een aantal snelheidstrainingen. De eindtijd die ik had opgegeven was 3'15"00, want ik had geen idee wat het zou geven, hoe de benen zouden reageren (verzuring) tijdens de wedstrijd. Ik was op tijd vetrokken zodat ik nog wat kon praten met een aantal andere atleten. Tijdens de opwarming moesten we binnen vluchten voor weer een fikse regenbui. Met 19° en bijna windstil waren de omstandigheden ideaal. Al lag de piste er heel nat bij, maar met spikes heb je toch nog genoeg grip. Om 17u na een zoveelste verfrissende plensbui, begon de naamafroeping en om 17u05 werd het startschot gegeven. Samen met Geert V.M. stond ik in de buitenbaan. De eerste 100m moet je in je baan blijven lopen en daarna ga je zo vlug je kan naar de binnenbaan. Na 200m kwam ik door in 40" (iets te snel), 400m in 1'24" en 600m in 2'11" (iets te traag). Bij het uitkomen van de laatste bocht trok ik nog eens alle registers open zodat ik in 2'52"60 over de streep liep. Dik tevreden, stiekem had ik gedroomd om onder de 3'00" grens te eindigen. Opdracht volbracht en tijd voor een biertje om dit resultaat te vieren.

Tot de volgende keer

dinsdag 23 augustus 2011

Laatste snelheidstraining
Vandaag stond de laatste snelheidstraining voor de Gouden 800 op het programma. Na de opwarming, stretching & versnellingen: 400 m + 10' actieve rust + 600 m   + 10' actieve rust + 400 m en 3 km loslopen.
Het liep verbazend vlot en dit ondanks de 26° zwoele, vochtige lucht en weinig zuurstof.
Cijfertjes:
400 m in 1'20" = 18 km/u
600 m in 2'11" = 16,5 km/u 
400 m in 1'21" = 17,8 km/u

Morgen is het rustdag en donderdag nog wat loslopen. Zo hoop ik zaterdag onder de 3'10" te blijven (als de weergoden gunstig gezind zijn).

Tot de volgende keer

zondag 21 augustus 2011

Avalon Buggenhout Beukt
Gisterenavond was het feest in Buggenhout. Het begon eigenlijk reeds op vrijdagavond met optredens van de Concertband van Steenhuffel, Gunther Neefs en The Fakeband. In de vooravond stond gisteren Kapitein Winokio geprogrammeerd. Die heb ik niet aan het werk gezien. Ik arriveerde met de fiets (Buggenhout is +/- 5 km van Opstal) en had geen parkeerprobleem. Ook de weergoden waren gul in het geven van zomerweer. Natalie Meskens was net aan haar optreden begonnen en bracht covers in een iets andere versie. Niet slecht.1 negatieve noot was dat ze van de organisatoren geen bisnummers mocht brengen en na 1 uurtje al moest stoppen. Spijtig. Voor Flip Kowlier er aan begon, was het volk al aardig binnen aan het stromen. Hij bracht er zijn nummers van zijn solo carriere, enkel 'Kom mor ip' van vroeger. De zomerse klanken waren op hun plaats bij deze temperaturen. Zijn bekendste liedjes: 'Min Moaten',  'Welgemeende', 'In de fik' werden uit vele kelen meegezongen. Toen was het tijd voor CpeX. De sfeer zat er goed in met oa. 'Boecht van dunaldi', 'Den dikke Lu', 'Geft Da Kaske Na Is Ie', 'Loeten', 'Foorwijf', ... en als bisnummer werd het 'Vinde gij mijn gat' door zo'n 2.000 aanwezigen meegebruld. Gelukkig was er tussen de optredens voldoende pauze om de dorstige kelen te laven. Voor wie de naam 'Les Truttes' niets zegt. Het is een 'cover-band' die in 1996 opgericht is en nu hun 15e verjaardag vieren met hun nieuwste show 'On the Rocks'. Dit is een groep die je zeker eens moet gaan bekijken. Ze begonnen er aan rond 00:30 en stopten pas rond 02:00. Anderhalf uur denderde de muziek als een sneltrein uit de boxen. Om hun repertoire samen te vatten ... ze spelen werkelijk alles en de nummers vloeien heel mooi in elkaar. Ook visueel met hun show, kostuums en belichting zijn ze top. Een mooie afsluiter van een weekje verlof.

Tot de volgende keer

vrijdag 19 augustus 2011

Corrida Merchtem
Op een zonnige en redelijk warme (24°) vrijdagavond vertrokken 178 lopers voor de 6 km 'jogging' in Merchtem. Voor mij was het de 6e deelname aan deze afstand. Omdat de voorbije trainingsweek in functie stond van de Gouden 800maal had ik niet al te veel hoop om sneller te lopen dan vorig jaar. Ook al omdat ik 3 halve dagen renovatie aan een van onze platte daken achter de rug had. Vrijdag rond 15u30 was ik er mee klaar. 's Avonds rond 18u40 ging ik op de 2e rij van start, naast ploeggenoot Eddy en achter Glen. Zoals in  mijn laatste wedstrijden start ik iets minder snel. Na 1 km liepen we nog steeds 14 km/u en besloten Eddy en ik het iets rustiger aan te doen, want dat tempo was door ons niet vol te houden. Tijdens de eerste kleine ronde kon ik makkelijk mee in een groepje. Bij de aanvang van de 2e (grote) moest ik een klein gaatje laten. Ik bleef mijn eigen tempo lopen en zo liep ik de 5,8 km in 26'08" (37e).

Tot de volgende keer

zaterdag 13 augustus 2011

Wedstrijdplanning augustus & september
In augustus staan er voor mij nog 2 loopwedstrijden op het programma. Volgende week vrijdag ga ik voor de 6e maal starten in de Corrida van Merchtem. Niet de 12 km, maar zoals altijd de 6 km. Op een glooiende omloop kan er altijd een stevig tempo gelopen worden. Zaterdag 27/08 ga ik voor het eerst deelnemen aan een pistemeeting, nl. de Gouden 800, georganiseerd door onze club op de atletiekpiste van Lebbeke. Voor deze wedstrijd zijn de trainingen begonnen. Vorige dinsdag 5 x 500m vlot (vechtend tegen de stevige wind). Zonder veel moeite liep ik elke reeks in 1’54” (gs. 15,8 km/u). Gisteren en donderdag heb ik niet getraind, maar vandaag doe ik een intervaltraining, zondag een duurloop en dinsdag, 400m snelheid.
De loopkalender van september bevat 2 wedstrijden waar ik aan deelneem. De 6 km Molenloop in Malderen op zondag 11/09 als voorbereiding voor mijn 2e pistewedstrijd, het PK (prov.kampioenschap) 10.000m op de piste van Lebbeke. Deze wordt gelopen op zaterdag 17/09. Daar ga ik proberen mijn tijd van 44’28” (gelopen in 2008 – wegwedstrijd in Lier) te verbeteren.

Tot de volgende keer

vrijdag 5 augustus 2011

Katarinajogging ...
Vrijdag 5 augustus kon ik redelijk op tijd stoppen  met werken om naar huis te rijden, nog iets te eten, omte kleden en te vertrekken naar St.Katarina Lombeek om er deel te nemen aan de Katarinajogging. Zoals vorig jaar koos ik voor de korste afstand, 5,6 km. Het was een ideaal loopweertje, 22°en windstil. De lichtglooiende omloop door de velden maakte mooie het plaatje compleet. Door een klein organisatorisch probleem werd de start verschoven naar 20u15 (ipv 20u). Ik had gekozen om niet al te snel te starten, zoals ik dit jaar reeds meerdere keren gedaan heb. Nu was dit niet moeilijk omdat ik niet echt vooraan stond en zelfs opgehouden werd door tragere lopers. Na 1 km was de 'steilste' helling achter de rug (1e km in 4'10") en liep ik bij een groepje. Hier ging ik trachten bij te blijven en een proberen een gelijkmatig tempo aan te houden. Het ging vlot en toen het tempo wat zakte nam ik over en bleef aan +/- 4'15"/ km lopen. De laatste km dreef ik het tempo nog op en liep als 40e over de streep in 23'29" (gs. 14,3 km/u). Vorig jaar was ik 46e in 23'32". Binnen 14 dagen is de Corrida van Merchtem waar ik de 6 km loop.

Tot de volgende keer

donderdag 4 augustus 2011

Dender- & Scheldejogging




Met dank aan Glen B. voor de foto's