Hoofdmenu

woensdag 31 oktober 2012

Eindelijk ...
Zo'n 3 jaar geleden kregen we van vrienden een orchidee kado. Toen ze uitgebloeid was lieten we haar gewoon staan in onze living. Ze wou maar niet opnieuw in bloei komen. Dit jaar, net na de winter heb ik ze in de serre gezet. Als ze niet opnieuw zou aanstalten maken om in bloei te komen zou ik ze weggooien. Dat heeft de plant goed begrepen, want in juni verscheen er een bloemscheut. Nu staat ze hier al bijna 2 maanden te bloeien in volle pracht. Hieronder een impressie ...



Tot de volgende keer

maandag 29 oktober 2012

Loslopende honden
In Buggenhout bos geldt er een verplichting dat alle honden aangelijnd moeten zijn. Vele baasje lappen deze regel echter aan hun laars. Onder het mom van 'hij luister goed' of 'hij doet niets hoor' laten zij hun viervoeter vrij rondcrossen. De meeste van die beestjes hebben zo niet voor sportende mensen. Of het nu lopen of fietsen is, ze komen meestal naar de sportieveling toe. Of die dieren nu goede of slechte bedoelingen hebben weet je niet. Ik zal altijd vertragen en ben klaar om ze ne sjot te geven als ze te dicht komen. Maar zaterdag was ik met de MTB en zat vastgeklikt in mijn pedalen. Een gezinnetje was met hun (jonge) loslopende hond aan het wandelen in het bos. Ik kom er aan gereden, ze roept de hond bij haar en ik vertraag tot bijna stapvoets en plots schiet die hond naar mijn voorwiel ... noodstop en kan gelukkig nog net 1 schoen losklikken of ik had mijn eerste tuimelperte gemaakt. Wel botste ik met mijn knie tegen het kader van mijn fiets en dat heeft tot gisterenavond pijn gedaan. Gelukkig bestaat er zoiets als Flexium ...
Gisterenochtend was er een gezamenlijke bostraining olv Bart. Het was om 10u nog redelijk fris na een koude nacht met grondvorst. Zo'n bostraining is wel zwaarder dan op en rond de vlakke piste rond te draven. Het is eens wat anders dan een rustige duurloop.

Tot de volgende keer

maandag 22 oktober 2012

Wat een snelheid ?
Ik denk dat de afstanden van de crosscup relays gisteren niet echt juist waren. In ons Team zou iedereen > 14 km/u gelopen hebben (dat kan ik niet in het veld). Wat wel juist is dat we op plaats 54e geĆ«indigd zijn. Allerlaatste maar dat kon de pret niet bederven. We hebben meegedaan en dat was het belangrijkste.

Tot de volgende keer

zondag 21 oktober 2012

Lotto Crosscup Relays
Deze namiddag stond de de openingswedstrijd van het veldloopseizoen 2012-2013 op het programma, de Lotto Crosscup Relays aan de Blaarmeersen te Gent. Zowel in Opstal als in Gent wat het bewolkt, maar redelijk warm (+/- 16°). We dachten dat de omloop er redelijk droog zou bijliggen, maar bij de eerste verkenning vielen de drassige stukken en modder op. Deze werden afgewisseld door sneller beloopbare  stukken en als toetje zo'n 150m strook mul zand. Koen was onze startloper. Hij is helemaal niet gewoon om crossen te lopen want hij is 1 van de kamptrainers van AC Lebbeke. In de zandstrook was hij 1 van de lopers die er (figuurlijk) gestorven zijn. Als voorlaatste lopen nam ik het stokje van hem over en wij hadden zo'n 200m achterstand op de loper voor ons. Ik ging er redelijk snel vandoor, maar ik moest doseren, want de zandstrook kwam er nog aan. Ook ik kreeg het daar heel lastig (gelukkig moest ik er maar 1 x door). Ik had zo'n 100m goedgemaakt op de loper voor ons en gaf het stokje door aan Sigurd. Hij begon aan de laatste 3 km. En ook voor hem was het afzien geblazen. Hij kreeg het gaatje niet meer toegelopen. Op deze mooie, afwisselende omloop (zie TV beelden van Canvas) en we hebben ons geamuseerd. Wat voor ons het belangrijkste was. Meer info ivm de resultaten van de andere teams van AC Lebbeke vindt U hier.

Tot de volgende keer

zaterdag 20 oktober 2012

De winter begint ?
Morgen wordt in de Blaarmeersen te Gent het startschot gegeven van het veldloopseizoen. Het belooft wat de temperatuur betreft een redelijk warme editie te worden. De masters van AC Lebbeke komen met 3 ploegen aan de start. Het is al een aantal jaren geleden dat ik daar meegelopen heb. Voor 2 jaar ben ik 's zaterdags ziek geworden en vorig jaar was ik uitgeteld met een longontsteking. Morgen start Koen voor de eerste 1.000m, dan neem ik de stok over voor de volgende 1.500m en Sigurd loopt de laatste 3.000m. Het is wel redelijk zwaar omdat het 'maar' 1,5 km is, dus wordt er snel gelopen en er is ook een zware zandstrook bij. De echte start van de crossen in op zondag 4 november met de cross van AC Opwijk. Die wordt traditioneel gelopen in weiden waar tot een paar dagen ervoor koeien gestaan hebben.
Tijdens de trainingen loopt het vlot. Zij worden goed verteerd, want echt in het rood wordt er niet gelopen. Hopelijk kan ik zo de ganse winter blijven trainen.

Tot de volgende keer

zaterdag 13 oktober 2012

Ekiden Brussel
Vandaag was er regen voorspeld ... veel regen en dat hebben wij geweten. Wij vertrokken rond 11u in de motregen richting Koning Boudewijn stadion te Brussel voor de Ekiden (aflossingsmarathon). AC Lebbeke had 3 deelnemende teams 'Team Verhulst Final Edition', 'Jong Lebbeeks Geweld' (kadattenteam van/met trainer Michiel) en 'AC Lebbeke in the Mix' waar ik van mocht deel uit maken. Ik was uitverkoren als startloper. Na de gebruikelijke opwarming (ook al een beetje het parcours gaan verkennen) vertrok ik rond 12u45 richting start. Het was daar al drummen voor een plaatsje en helemaal voorin ben ik niet geraakt. Het was nog zo'n 20m tot de start en ik geraakte er niet door. Toen Tia het startschot gaf was het precies een fartlek training ... starten, stoppen, slalommen tussen de tragere deelnemers en duwen om vooruit te geraken. Pas na de eerste helling kon ik mijn tempo lopen. Het was een zware omloop dus op de eerste helling, tempo iets laten zakken om de benen te sparen. Daarna terug vollenbak naar beneden. Er was een lus ingebouwd die niet op het plan stond, maar daardoor was mijn loopafstand 4,8 km. De laatste helling aan het Planetarium die bleef precies maar duren. Daar 'ontploften' mijn benen bijna en was ik meer dan blij dat het maar een paar honderd meter meer was om het lint door te geven aan Natalie voor haar 10 km. Net na haar vertrek gingen de hemesluizen open. Het is niet meer gestopt met hevig regenen tot als wij thuis waren. Na haar was het de beurt aan Evelien (5 km) die het lint doorgaf aan Joris-Jelle voor nog eens 10 km. Gert die voor het eerst sinds lange inactiviteit een wedstrijd liep zette een snelle tijd neer op de 5 km. Ruben nam de afsluitende 7,2 km voor zijn rekening. Samen liepen we naar een totaaltijd van 2u55'27" (95e op1223 teams). Dit is maar 2 min. trager dan in de Buggenhoutse aflossingsmarathon waar de weersomstandigheden veel beter waren en het parcours minder zwaar.
Morgen staat er na het voldoen aan onze 'kiesplicht' een herstelloopje op het schema.

Mijn officiĆ«le tijd:   4,7 km in 20'22" (gs. 13,85 km/u) - 196e op 1223 lopers

Tot de volgende keer

vrijdag 12 oktober 2012

Afscheidsdrink van Koen als trainer




Tot de volgende keer

maandag 8 oktober 2012

Nieuwe trainers bij AC Lebbeke
Sinds vorige week dinsdag worden de afstandslopers van AC Lebbeke gertraind door Bart Blommaert en Brecht Lintermans. De groep werd toen in 2 gesplitst voor een test om de hartslagzones per atleet te bepalen. Het liep voor mij verbazend vlot. Mijn laatste ronde aan > 100% ging in 1’40” (/ 500m). Het was heel lang geleden dat ik nog zo snel gelopen had. Mijn max. HS was 176 en na 1’30” was die al gezakt naar 123. De volgende dag had ik wel wat last van stijfheid in de bovenbenen. Donderdag was het dan de beurt aan de 2e groep. Ondertussen deden wij een traag loopje om het melkzuur verder uit de benen te lopen.
Gisteren stond er een herstelloopje van 15km op het programma.

Tot de volgende keer

zondag 7 oktober 2012

Druk weekend gehad
Vrijdagavond was er de taptoe van Chiro Hemo Opstal. Zoals gewoonlijk als zij spelen is het regenachtig. Al viel het nu best mee met wat lichte motregen. Het is ooit anders geweest met een stortbui en hevige wind. Het begon om 20u30 met de 'Oude Garde'. Dat zijn oud leden van de Chiro en de muziekkapel. Zij hebben zich nog eens in hun Chirobroek proberen te wringen om hun beste beentje voor te zetten op muzikaal gebied. Op een relatief korte periode hebben zij de nummers opnieuw ingestudeerd. Het was er boenk oep. Daarna was het de beurt aan Drumband Kreaboem uit St.-Gillis-Dendermonde. Met een kleine groep muzikanten brachten zij niet alleen de traditionele marsen, maar ook meer recentere hits (bv. Enola Gay van OMD). Omdat er een muziekkapel niet kon komen heeft die van Opstal een extra lang optreden gegeven. En het was er eentje dat er mocht zijn. Telkens proberen zij naast de traditionele marsen iets nieuw te brengen. Nu mochten de jongste klaroenblazers de speciaal ontworpen drums bespelen. In het pikdonker met fluo-drumsticks gaf dit een heel mooie effect. Daarna was er de trappistenavond. Je kon er de meeste soorten 'proeven'. Het werd weer een late avond (= nacht). Gisteren zijn we naar Antwerpen geweest en daarna was er de proeverij tvv van 'Storm 5', een amateur voetbalclub. En het was er dik in orde. Je kon proberen om van alles te 'proeven' maar dit zal je zeker niet gelukt zijn. 's Avonds was er voor onze deur de Plein Air fuif, dwz boenke-boenke muziek tot +/- ...u ? Veel heb ik gelukkig niet van gehoord want de oordopjes hebben hun werk gedaan. Deze namiddag heb ik toch nog wat slaap in gehaald.

Tot de volgende keer

maandag 1 oktober 2012

Laatste training onder Koen
Toen ik in 2001 mijn eigen start-to-run schema opgesteld had, had ik geen idee dat ik ooit het niveau zou halen waar ik nu sta. Na een aantal jaren begon ik bij AC Lebbeke elke dinsdag en donderdag te joggen. Na een aantal jaren werd dat joggen aan een iets hoger tempo. Toen ben ik op Koen afgestapt en heb hem gevraagd of ik ook onder zijn hoede zou mogen trainen. En zo geschiedde. Als iemand van de geduldige aanpak om een ‘atleet’ te laten groeien werden de loopschema’s op maat gemaakt. Een hele karwei als je weet hoeveel (verschillende) atleten hij begeleidde. Vijf jaar is Koen mijn coach en trainer geweest. In die periode is hij ook een goeie vriend geworden.

Bedankt en het beste voor u en uw familie.

Tot de volgende keer