Hoofdmenu

donderdag 31 augustus 2006



Het was AF !!

Gisterenavond was het allereerste concert van Pearl Jam 1 van de beste optredens dat ik in jaren gezien heb.
Om 18u30 thuis vertrokken en naar de P+R parking in Merksem gereden waar ik om 19u10 aankwam. Daar stond een tram te wachten die ons in 10 min. tot aan het Sportpaleis bracht.

Ik had een zitplaats, schuin achter het podium.
Het voorprogramma werd gebracht door
Wolfmother, een 'beginnend' bandje uit Australie (Erskineville, Sydney). Niet slecht gebrachte hard rock met een vleugje Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin, ... Je kan het nummer Dimension op hun site beluisteren.
Omstreeks 21u40 begon '
Pearl Jam' aan een meer dan TWEE uur durende setlist. Het eerste half uur werden er iets (minder) bekende songs gespeeld. De vlam sloeg nog niet over naar het publiek. Toen men met de iets oudere en bekendere nummers begon, dan was het hek van de dam. De lang uitgesponnen versies van Even Flow, Black en Alive waren magistraal. Op het einde werden op verzoek van Eddie Vedder alle lichten in de zaal ontstoken met nog 3 extra bis nummers.
Binnenkort kan men de officiele bootleg van het concert in Antwerpen kopen via hun site.
Na het concert bracht de tram ons terug naar de P+R parking, zodat ik omstreek 00u45 thuis was.
Eddie zei ... CU next year ... iedereen antwoordde : 'you bet' ... Werchter ?

SET LIST

Set
Interstellar Overdrive, Corduroy, Animal, Hail Hail, World Wide Suicide, Severed Hand, Not For You(Modern Girl), In Hiding, Unemployable, Given To Fly, Even Flow, Present Tense, Do The Evolution, Big Wave, Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town, Jeremy, Why Go

Encore 1
Soon Forget, Black, Better Man, Crazy Mary, Comatose, Alive

Encore 2
Indifference, Hunger Strike, Baba O'Riley, Yellow Ledbetter

Tot de volgende keer

woensdag 30 augustus 2006

Zwaar week einde

Vanavond --> Pearl Jam in het sportpaleis
Morgen --> rustdag (behalve op het werk)
Vrijdagavond --> allerlaatste wedstrijd petanque op den Opstal
Zaterdagavond --> The Magical Flying Thunderbirds in Buggenhout
Zondag --> rustdag

Gisterenavond waren er problemen met Blogger en kon ik niets posten.
Het interval loopje van 8 km steeds sneller tempo:
2,4 km in 12:15 - gs. 11,8 km/u
3,2 km in 15:06 - gs. 12,7 km/u
2,4 km in 10:53 - gs. 13,2 km/u
En nu ga ik mij klaar maken om te vertrekken.

Tot morgen voor het verslag van het concert ...

zondag 27 augustus 2006

Sport op 1 ...

Inderdaad gisterenavond bemerkte ik dat de Marathon van Brussel live op de buis zou komen vanaf 9u. Ikke den DVD geprogrammeerd zo dat ik geen minuut van de wedstrijd zou missen. Vandaag heb ik de laatste 10 km gezien van de eersten, morgen de volledige wedstrijd.
Het is daar een mooi, maar zwaar parcours. Daarmee vergeleken is Eindhoven 'een makkie'. Zo plat als een pannenkoek.
Deze namiddag van het prachtige weer (22 gr. en zonnig) geprofiteerd om een 'lange' duurloop te doen. 18,55 km in 1:44:57 (gs. 10,6 km/u - 5:39 /km).
Tot de volgende keer

donderdag 24 augustus 2006

Foto Corrida van Merchtem








Op de site van KWB Merchtem staan de foto's van de Corrida van merchtem van afgelopen vrijdag. Met Adobe Photoshop Elements en de deskundige hulp van An, heb ik mezelf een beetje beter zichtbaar gemaakt tov alle andere atleten.
Normaal ging ik vandaag 10 km aan 4:45 / km lopen, maar het liep van geen kanten, zodat het er maar 5 aan dit gemiddelde geworden zijn. Volgende keer beter ;-) dus.
Morgen een dagje verlof (elke vrijdag in augustus trouwens) om wat klusjes in en om het huis uit te voeren en morgenavond ... (veel) mosselen met (veel) friet gaan eten bij mijn ouders. Het zal weer een eetfestijn van jewelste worden (zoals steeds de gewoonte is in onze familie).
Tot de volgende keer.

dinsdag 22 augustus 2006

Het culinaire weekend ...

Is spijtig genoeg voorbij. Het eten en drinken was heel lekker en overvloedig aanwezig. Gelukkig was er nog genoeg eten over zodat we gisteren nog konden nagenieten. De Spaanse (witte & rode) wijn van Torres viel bij iedereen in de smaak.
De interval training van 4 x (5 min -> 6:30 / km en 5 min -> 4:30 / km) ging vandaag vlotter dan verwacht. Heb wel 1 keer 10 min. pause gehad, toen ik iemand tegenkwam die ook in Merchtem gelopen had.
De halve kust marathon zal ook dit jaar zonder mij gelopen worden, wegens te weinig tijd om mij goed voor te bereiden (te weinig kilometers).
Het aantal wedstrijden dat ik zal lopen zal verminderen, maar meer daarover later.
Tot de volgende keer

vrijdag 18 augustus 2006

Best tevreden

Ben ik met het behaalde resultaat in de Corrida van Merchtem. Nog nooit heb ik 'zo snel' gelopen in een wedstrijd. De 5,58 km afgelegd in 24:55 (gs= 13,44 km/u - 4:28 /km). Ok, het was niet zo'n lange wedstrijd, maar er zaten wel een paar niveauverschillen in, waarvan eentje van +/- 750 m gestadig omhoog lopend. Gelukkig mochten we dezelfde weg terug 'naar beneden'. Diegenen die de 12 km liepen mochten deze bult 3 x omhoog en omlaag. Het parcours was licht gewijzigd tov van vorig jaar wegens wegenwerken (waar niet in Vlaanderen ?).
An is de ganse dag in de keuken druk bezig geweest met de voorbereiding van het koud buffet voor 16 personen voor morgen. Het ziet er allemaal lekker uit (zie). Spijtig dat ik niet mocht proeven. De drank ... die staat ook reeds koud.
Zondag mogen wij bij vrienden aan tafel ... gezond weekendje ;-))
Tot de volgende keer

woensdag 16 augustus 2006

Gratis douche ...

Gisteren tijdens m'n loopje 2 x een gratis verfrissende douche gekregen. Ik was niet de enige, want in het bos waren er nog een paar dapperen die de weergoden trotseerden. Het was eigenlijk best leuk. Bij het vertrek viel er hier en daar een druppeltje en kon je makkelijk rond de plassen rond lopen. Maar eens de hemelsluizen opengingen was dat niet meer mogelijk, gewoon door alles door ;-))
De 17,1 km rustig afgelegd in 1:34:41 (gs. 10,8 km/u - 5:32 /km).
Deze avond was het prachtig weer, 22 gr., windstil en lichtbewolkt. 8 km op het gemakse in 43:38 (gs. 11 km/u - 5:37 / km).
Morgen is het rustdag en vrijdagavond wedstrijd - de corrida van Merchtem (6 km).
Veel loopgenot.

maandag 14 augustus 2006

Nieuwste aanwinst ...

Zaterdag ll zijn we een loopband gaan kopen. Gedaan dus met uitvluchten zoals 't is te koud, 't is te nat, ...
Het was een hele karwei om dat toestel in de auto te krijgen door de afmetingen en het gewicht ervan. Het in elkaar knutselen ging redelijk vlot vooral omdat ik voor de vertaling van de 1-talige Duitse handleiding hulp kreeg van An.
De snelheid is variabel instelbaar van 1 - 16 km (meer dan snel genoeg voor ons) en een hellingsgraad tot 10 %. An heeft er reeds 2 maal op gelopen en is er tevreden over. Voorlopig staat hij nog in de berging.
Zaterdagvoormiddag met de Garmin een duurloop van 1 uur ingesteld op 5 min/km zonder problemen afgewerkt. 's Avonds was er het verjaardagsfeest van den bompa. Het eten en de drank in restaurant Molenstraat waren van hoogstaande kwaliteit.
Hoed af voor de mensen die de 100 km Dodentocht gestapt hebben.
Op zondag niet gaan lopen omdat we 's avonds een 'wedstrijdje' petanque moesten spelen. Dat het lang ging duren wisten we op voorhand. Echter ... 4u30 voor in totaal 3 sets (van 20u tot 00u30) ... dat is een record op den Opstal. We zijn al strijdend eervol ten onder gegaan tegen de leider uit de competitie met 2 sets tegen 1 (12 - 13 / 13 - 10 / 13 - 11).
Vandaag viel het lopen (gelukkig voor ons alleen figuurlijk) volledig in het water. We zijn dan maar zoals zo velen gaan winkelen.
En morgen ... we zien wel wat het weer ons brengt.
Tot de volgende keer

vrijdag 11 augustus 2006


2 Gouden medailles in 5 minuten


Het grandioze resultaat van jarenlange trainingsarbeid van 2 van onze topsportvrouwen. Eerst Tia en bijna onmiddellijk daarna Kim. Je moet het maar doen. Proficiat aan ALLE atleten die daar zijn en ook aan de onbekende sportmensen die hier in ons landje elke wedstrijd weer goed bevolken.
Morgen meer info over ons nieuw speeltje ...
Aan allen die aan de Dodentocht begonnen zijn ... succes. Hopelijk blijft het droog. Spijtig dat de Kazzen een klein ongevalletje had tijden het kamp met de Chiro, anders was hij ook van de partij.
Tot morgen

woensdag 9 augustus 2006

Fantastisch

Dat is het juiste woord voor de prestaties van de meeste Belgen op de Europese kampioenschappen (tot nu toe). Zeker van Kim Gevaert die de druk kon weerstaan en deed waarvoor ze gekomen was. Een gouden plak mee naar huis brengen. Er zullen nog een paar goede prestaties geleverd worden. Spijtig dat GEEN ENKELE Vlaamse zender interesse toont om rechtstreeks uit te zenden zoals bv de Nederlanders dat doen. Gelukkig was de finale van de 100m wel rechstreeks te volgen. Voor een 'kermiskoers' uit Duitsland is er wel geld ;-((( Foei sponsors.
Net een snel loopje in 2 delen achter de rug:
6 km in 27:30 (13,1 km/u - 4:30 /km)
2,73 km in 14:46 (11,1 km/u - 5:25 /km)
Morgenavond is onze rust gedaan, dan komen onze 2 dochters terug van Chirokamp. Naar alle waarschijnlijkheid, beiden doodmoe. Vrijdag zullen ze een put in hun bed slapen. Dit was waarschijnlijk een van de koudste en natste kampen dat ze al meegeweest zijn.
Dit weekend geen wedstrijd, wel een paar verjaardagen meevieren ... lang zullen ze hopelijk nog leven. En dat ze er nog veel mogen mogen ...
Tot de volgende keer

zaterdag 5 augustus 2006

Mooie wedstrijdje

De Memorial O.Vercammen in Sint-Gillis liep over een mooi, afwisselend parcours. De 9,8 km ging over 2 ronden rond de forten van Dendermonde, 't Saske, de boorden van de oude Dender, door het veld terug naar de start. Om iets over 15u werd het 'startschot' gegeven en stoof iedereen er vandoor. Ik heb mij deze keer kunnen inhouden om snel te starten. Zo had ik op het einde nog adem genoeg voor een versnelling, wat me enkele plaatsen winst opgeleverd heeft. Het was echt ideaal om te lopen: licht bewolkt - 22gr. - matig windje --> zalig. De 9,8 km gelopen in 44:31 (gs.13,2 km/u - 4:33 /km). Het enig minpunt was: de douches waren zo'n 2 km ver in een sporthal. Als prijs kreeg iedereen een fles blonde Leffe van 75 cl., waarschijnlijk om het aantal (al)koolhydraten terug op peil te brengen.
Terug naar huis gereden om na een verkwikkende douche nog een stukje van de dernycriterium te kunnen meepikken. Het is wel spectaculair om die renners zo te zien vlammen achter die brommerkes. McEwen was er, Steegmans, Marc Wauters, Nico Eeckhout, eva. Het einde hebben we niet afgewacht. Het was reeds laat genoeg en de (Griekse) lekkere mosselen met friet waren op ons aan het roepen.
Goed weekend en tot de volgende keer

woensdag 2 augustus 2006

Woordje van dank ...

Aan de bedieners van de hemelsluizen om zo vriendelijk te zijn te wachten met ze open te zetten tot ik juist ver genoeg weg van huis was dat niet meer de moeite loonde om terug te keren. Dus van de 11,2 km zo'n 10 km in de gietende regen. Zelfs in het bos viel hij nog met bakken door het bladerdek. Dit is eens iets anders dan steeds in een mooi zomerzonnetje rondjes te lopen. De warmte heeft mij er niet echt van weerhouden om te lopen, waarom zou de regen dat dan doen. Toch was ik blij dat ik thuis was, want alles was drijfnat (zelfs het t-shirt onder het regenvestje). Het resultaat mocht er ook zijn (vind ik) 11,2 km in 56 min (gs. 12km/u).
Nu 2 rustdagen en zaterdag een wedstrijdje meepikken (normaal gezien toch). Alhoewel je weet maar nooit, er steeds iets kan tussen komen.
Tot morgen