Hoofdmenu

maandag 28 februari 2011

Veldloop Lebbeke
Gisteren hebben we het getroffen met het weer. Het is de ganse dag droog gebleven en afgezien van de stevige wind was het ideaal om te lopen. Bij de parkoursverkenning bleek dat er (gelukkig) weinig modder was. Enkel in het maïsveld was er een beetje. Om 15u30 werden we op gang geschoten en ik had gekozen om redelijk snel te starten, zodat ik zo snel mogelijk over het smalle brugje was. Daarna nam ik gas terug en liepen we in een groepje met Eric, Sigurd, Albert en nog een paar lopers. In de 2e grote ronde kreeg ik het moeilijk en moest ik enkele van hen laten gaan. Omdat de afstand tussen mij en een paar lopers niet groter werd, besloot ik om het gezelschap van een andere master er langzaam naar toe te lopen. In het veld kregen we hen te pakken en we gingen er meteen over. Op 200m voor de eindstreep ging er nog iemand over mij, maar de andere kon ik nog afhouden. Zo eindigde ik als 59e op 75 deelnemers. Volgens Garmin was het (maar) 6 km, gelopen in 28'56" (12,5 km/u). Ik had gehoopt om toch iets sneller te kunnen lopen. Eric en Sigurd liepen een heel goede wedstrijd en eindigden 54e en 55e.
Nog 1 week trainen voor het BK en dan is het een paar weken loopvakantie, met enkel rustige kilometers.

Tot de volgende keer

zaterdag 26 februari 2011

Veldloop Lebbeke - parkoursverkenning
Op de zaterdagochtend voor de veldloop die door onze club georganiseerd wordt ga ik helpen om de laatste dingen in orde te brengen. (= powertraining --> met bakken bier en tafels sleuren). Omdat er niet zo heel veel meer te doen was, waren we vlug klaar en ben ik het parkours gaan verkennen. Het lag er opvallend droog bij (zelfs het maïs- en het grasveld). Van modder was er helemaal niks te merken. Maar na de regen deze namiddag zal dat wel veranderd zijn. Wij dachten dat de heuvel niet inbegrepen was in de kleine aanloopronde ... wel dus. De masters mogen hem dus 4 x over langs de steilste kant.

Tot morgen voor het verslag

vrijdag 25 februari 2011

Veldloop Lebbeke – voorbeschouwing

Dinsdag hadden we de laatste zware training van het bijna afgelopen winterseizoen. Het werden 4 reeksen van 1.000 m vlot (4'20" /km), 50 m active rust en 500 m snel (4'00" /km). Als reeksrust 500 m extensieve duurloop. Het liep allemaal heel vlot. Gisteren deden we een rustige duurloop (7,5 km aan +/- 12 km/u). Vandaag is het rustdag.
Hopelijk heb ik zondag de juiste benen mee voor de veldloop in Lebbeke. Het zal weer een zware worden (cfr vorig jaar – een heel zware storm met veel regen). Vanaf dit jaar ligt er een heuvel en die wordt dan ook in het parkours opgenomen. Volgens goed ingelichte bronnen zullen we er 4 x over mogen (1 x in de kleine aanloopronde) en in elke grote ronde (3 x). Ook het traditionele maïsveld is er weer bij. Als het zaterdag nog wat regent zal je er weer diep in de modder kunnen ploeteren. Ook het iets lager gelegen grasveld zal weer een sompige bedoening zijn ... maar veldlopen is een wintersport en deze omstandigheden horen er nu eenmaal bij.

Tot de volgende keer

zondag 20 februari 2011

Druk, druk, druk
Was het programma, zowel thuis, op het werk, lopen, ...
Thuis waren we volop aan het plannen, opzoeken op het internet, ... om een deel van onze tuin te 'herinrichten'. Op het werk gaat volgend weekend een belangrijke nieuwe versie van het fakturatiesysteem in produktie. Dat brengt zoals gewoonlijk heel veel werk met zich mee. Zeker nu zowel de papieren als de on-line versie vernieuw worden. Op loopgebied had ik 4 trainingen. 2 met de club en 2 rustige duurlopen (gisteren en vandaag). Op dinsdag waren er 'lange' intervallen (2 km + 1,5 km + 1 km + 1,5 km). Op donderdag 2 x 3 km + 1 x 1,5 km. Deze week zal het iets minder zwaar zijn met de veldloop van de club op zondag as. De week daarna wordt het BK voor masters gelopen in Vilvoorde.

Tot de volgende keer

zondag 13 februari 2011

28° ...
Nee ik heb het hier niet over de temperatuur, maar wel over het totaal aantal graden trappist en ander bier van hoge gisting ik gisteren gedronken heb op de Trappistenavond tvv de muziekkapel van Chiro Hemo Opstal. Ik ben begonnen met de 12° van Westvleteren. Een redelijk zoet, maar heel lekker bier. Daarna werd de 8° Westvleteren geschonken. Die is iets minder zoet, maar toch bijna even lekker als zijn 'zwaardere' broer. Als laatste de blonde (8°) van LaChouffe. Eigenlijk viel deze het minst mee van smaak. Misschien lag het aan de glazen, want een pint bier zonder (blijvende) schuimkraag vind ik niet smakelijk.
Buiten het drinken van (sport)dranken heb ik ook nog gelopen deze week. Op dinsdag en donderdag een 'intensieve' duurloop van 8 km (gs. +/- 12,4 km/u). Dit waren telkens 16 rondjes waarvan we elke 4e ronde de heuvel overliepen. Gisteren had ik door omstandigheden geen tijd om de loopschoenen aan te trekken. Vandaag was het mijn beurt om in de keuken te staan om Gratin Dauphinois met Ardeens gebraad en wokgroenten klaar te maken. De duurloop was verschoven naar de late namiddag Het werd een trage duurloop 10,47 km in 1u2'31" met ghs. 133. Het was dan ook de bedoeling om de hartslag zo laag mogelijk te houden (recuperatietraining).

Tot de volgende keer

zaterdag 5 februari 2011

PK Veldlopen Deinze
De weersvoorspelling klopte helemaal ... 10°, stormachtige ZW wind. Af en toe viel er een beetje motregen. Toen we de omloop gingen verkennen bleek die er heel droog bij te liggen (op 1 modderstrookje na). De organisatoren hadden gekozen voor een iets ander traject dan gewoonlijk met hun jaarlijkse cross. Het ging nu een paar keer meer op en af een heuveltje en ze hadden de zwaarste en steilste helling eruit gelaten. Gelukkig maar, want dat is een serieuse kuitenbijter. De laatste ronde sta je daarboven bijna helemaal stil. Iets vroeger dan verwacht gingen 118 masters en 27 juniores van start voor hun PK. Op papier goed voor 6.670 m. Deze keer was ik sneller gestart, maar al na een paar honderd meter liepen we met een groepje van 4. De eerste ronde deed ik het kopwerk en in ronde 2 nam de loper van RCG over en stelde voor om naar het volgende groepje toe te lopen. Hij nam iedereen op sleeptouw. Op het einde van de ronde haalden we hen ik, maar toen had ik net een dipje en moest ik het 5-tal laten gaan. Gelukkig bleven ze steeds in het vizier zodat ik een mikpunt had. Aan de heuveltjes viel het groepje compleet uit elkaar. 1-tje kreeg het moeilijker en die probeerde ik dan nog in te halen. Dat lukte mij in de modder aan het laatste heuveltje. Een versnelling, het smalle poortje door niet meer omkijkend om dan stikkapot over de eindstreep te lopen. Mijn tank was volledig leeg. Dik content met het resultaat 104e op 118  (6 km in 29'17", gs. +/- 12,3 km/u). Een dikke proficiat aan de organisatoren want het was een prima organisatie. Enkel de starters deden wat ambetant door iedereen veel te vroeg laten plaats te nemen aan de startlijn. En de prijs die mocht er ook zijn, 600 gr vol-au-vent die we ons hebben laten smaken met frietjes en mayonaise.
Vandaag zijn we gaan 'loslopen' op het vakantiesalon in Brussel. Gelukkig dat we net na het openingsuur aangekomen waren, want toen we juist na de middag huiswaarts gingen kon je er over de koppen lopen.

Tot de volgende keer

woensdag 2 februari 2011

De laatste loodjes
Gisteren stond de laatste 'zware' training voor het PK op de agenda. 3 reeksen van 5 ronden van 500 m, met de 1e en 5e ronde redelijk snel en ronden 2-3-4 stevige duurloop. Goed voor 7.500 m 'stevig' doorlopen. Op het einde van de laatste reeks begonnen de benen het moeilijk te krijgen (begin van verzuring) en was ik blij dat de training er op zat voor mij. Vandaag is het rustdag en morgen de laatste training.

Tot de volgende keer