Hoofdmenu

zondag 25 mei 2008

Vlot ?
Hopelijk loopt het Krak-bier vlotter binnen dan het vandaag vlot liep bij mij. Gisteren had ik nochthans een looprustdag ingelast, enkel de tuin uitkuisen. Dit bleek niet zo'n goed idee, want deze ochtend voelden bepaalde spiergroepen niet bepaald soepel.
De basisschool van Heikant Zele had 10 weken geleden een Start-to-Run sessie gestart en vandaag mochten deze mensen hun test afleggen. Zij startten achteraan de groep. Onder een stralende zon vertrokken een dikke 100 lopers voor 2,2-4,4-6,6-8,8 of 11 km. Af en toe kwamen er donkere wolken dreigen, maar afgezien van een aantal druppels bleef het droog. De 11 km heb ik afgelegd in 51'13" - 12,9 km/u. Een uitslag was er niet, maar als beloning kreeg je per gelopen ronde een flesje Krak bier. Dit bier van hoge gisting wordt gebrouwen tvv De Hagewinde, in De 'Proef' Brouwerij Andelot uit Lochristi-Hijfte.
Deze ochtend was er geen bostraining omdat er een jeugdmeerkamp was in Lebbeke. Daarin hebben de jonge atleten van KAC.Lebbeke heel goed gepresteerd.
Tot de volgende keer

donderdag 22 mei 2008

Niet zo vlot
Op dinsdag zijn we er weer eens ingevlogen:
3km loslopen & 3 x (8' tempo 2'15" / 5' tempo 2'05" / 3' tempo 1'55" + 500m joggen) & 600m loslopen. Na de eerste reeks die we veel te snel hebben gelopen heb ik het snelste tempo noodgedwongen met 10 sec moeten vertragen (2'05" ipv 1'55" per ronde van 500m).
Na de zware dinsdagtraining liep het gisteren niet zo vlot (7,5 km in 41'). Hier en daar waren er een paar spieren die een beetje misnoegd waren door de geleverde inspanningen.
Vandaag een korte duurloop van 3 km aan 4'20" / km - 13,8 km/u - gem.hs. 156 + 4 km loslopen. Morgen is het rustdag.
Het prachtige optreden van de muziekkapel van Chiro Hemo Opstal op de Night of the Drums te Dendermonde afgelopen zaterdag is niet onopgemerkt gebleven. Ze zijn nu uitgenodigd om het voorprogramma te doen op de 'The WAMSB International Open Championship for Marching Show band' in Roeselare op zaterdag 28 juni ... de eerste dag vd vakantie. Of ze ingaan op het voorstel weten we nog niet. Sommige studenten hebben nog examens, terwijl er anderen reeds op reis vertrokken zijn.

Tot de volgende keer

zondag 18 mei 2008

Dwars door Ninove
Deze ochtend hadden de regenbuien reeds Buggenhout verlaten zodat de bostraining van de jeugd in droge (zelfs zonnige) omstandigheden verlopen is. Ondertussen heb ik in m'n eentje zo'n 6 km rustig losgelopen.
Deze namiddag ben ik goed op tijd vertrokken naar Ninove waar er een wegwedstrijd van 5 - 10 of 15 km geprogrammeerd stond. Van onze club waren tal van atleten afgezakt naar de stad aan de Dender (Stijn, Brecht, Geert, Patrick, Renaat, Yana, ...) . Om stipt 15u30 werd het startschot gegeven en stoven alle atleten over de piste richting centrum. In het begin was het wriemelen, maar al snel kon je aan je beoogde snelheid lopen. Ninove is niet echt vlak, maar van hellingen kan je echter niet spreken. Het eerste rondje van 5km afgelegd in 22'46" (13,2 km/u) om uiteindelijk te eindigen in een nieuwe PR van 45'57". Dat is 43e op 148 deelnemers. Echt in het rood heb ik nooit gelopen, dus de 45' grens zal binnekort aan diggelen liggen ;-).
Het verslag van het schitterende optreden van muziekkapel Chiro Hemo Opstal ken je lezen op de site van An.

Tot de volgende keer

donderdag 15 mei 2008

Night of the Drums !
Op zaterdag 17 mei as organiseert Chirodrumband Kreaboem Dendermonde hun 10e Night of the drums. Dit maal kozen zij als locatie de Grote Markt van Dendermonde. Tal van Chiro muziekkapellen komen er optreden. Zo ook die van Chiro Hemo Opstal. Ze zijn al een tijdje goed aan het oefenen op de terreinen tegenover ons huis. Het zal zoals gewoonlijk een mooi optreden worden. Alles begint om 19u00.
Op zondag zal ik naar alle waarschijnlijkheid mijn eerste wegwedstrijd van het jaar lopen: 'Dwars door Ninove". Je kan er kiezen tussen 5 - 10 - 15 km en de start/aankomst is om 15u30 op de atletiekpiste van atletiekclub Vita. Ik zal aan de start komen van de 10 km. Tal van andere atleten van onze club zullen er van de partij zijn.
Vandaag stond er een rustige duurloop op het programma: 8 km - 37'17" - gs. 12,9 km/u (4'40"/km) - ghs. 152.
Morgen is het rustdag. Op zaterdagochtend gaan we helpen bij de bouw van onze kantine (dus krachttraining ipv lopen).

Tot de volgende keer

dinsdag 13 mei 2008

Dinsdag = pittige trainingsdag
Vandaag stond er een progressieve duurloop op het menu. 2 sessies van 8' + 6' + 4' aan een progressief tempo, met tussen de 1e en 2e reeks 5' rustig joggen.
De eerste reeks ging perfect. Wij hadden het verdeeld in 4 ronden van 500m tempo 2'20" + 3 ronden tempo 2'10" en 2 ronden tempo 2'00". Na de rustig joggen waren we even de tel kwijt, zodat we iets meer gelopen hebben, nl. 6 ronden aan 2'15" (ipv 4) + 4 ronden aan 2'12" en 2 ronden tempo 2'08". De laatste 2 ronde verliepen redelijk moeizaam omdat er in de benen stilaan verzuring voelbaar was.
Morgen is het herstelloopdag.

Tot de volgende keer
Kampioen krachtbal
De dames van KBC Opstal (met Sanne) hebben gisteren na een thriller van formaat de titel behaald in bevordering. Volgend seizoen spelen zij in derde afdeling.
Na een blitz-start stonden zij 7-2 voor. Iedereen die dacht dat dit een makkie zou worden kwam bedrogen uit. Door een positiewissel bij Male kwamen die opnieuw in de wedstrijd en leidden zij zelfs (verdiend) met 11-14. Sommige supporters zagen de bui al hangen. Maar beetje-bij-beetje kroop Opstal dichter bij. En op 3 min voor het eindsignaal scoorden zij de aansluitingstreffer (17-18). Zij konden de aanval van Male afblokken en tegenscoren zodat op 2' van het einde de bordjes weer in evenwicht hingen (18-18). De supporters van beide teams deden hun best om hun ploeg naar de overwinning te leiden. Ook nu kon Male niet scoren. Jolien scoordde we winninggoal voor Opstal waarna zij het slim uitgespeeld hebben. Een dikke proficiat aan de (jeugdige) dames. Ook hoed af voor Male voor de sportieve reacties na de wedstrijd.
Het voorbije mooi, warm, lang weekend heb ik ook een paar keer de loopschoenen aangebonden. Op donderdagavond stond er, na de gebruikelijke opwarmingsrondjes, een duurloop op het programma. Aangezien er rond de piste een stofwolk hing door de vele loopvoeten, zijn we op voorstel van Patrick in en om de 'wachtbekkens' van Lebbeke gaan lopen. Het was er zalig koel tussen het riet. Na een 5-tal km waren we terug aan de piste voor een aantal versnellingen en voor het uitlopen. De natuur in Lebbeke is door deze wateropvangplaatsen veel mooier geworden. Het is er heel rustig.
Zaterdag stonden er nog een hele reeks klusjes op de agenda, waardoor er 's avonds geen zin meer was om te gaan lopen. De achtergevel van ons huis is nu helemaal geschilderd. Tijd op de tuin onderhanden te nemen. Want hoe warm en hoe droog het ook is, onkruid bljift maar groeien.
Omdat Lotte nog steeds een serieuse verkoudheid heeft, is zij niet naar de wekelijks zondagochtend bostraining geweest. Dan ben ik maar vetrokken voor een rondje van 12,4 km in 1u02'05" - gs. 12,0 km/u - ghs. 153 / 167. De hartslag was aan de redelijk hoge kant. Misschien was dat te wijten aan de warmte.
Vanavond …


Tot de volgende keer

woensdag 7 mei 2008

Pyramideloop
Nee, we zijn niet op vakantie geweest naar Egypte en hebben er dus ook niet deelgenomen aan een wedstrijd. Het was een intervaltraining 200m / 400m / 600m / 800m / 600m / 400m / 200m (tussen elke afstand, 200m joggen) op de piste. Het was redelijk zwaar. Na de eerste 200m heb ik de snelle jongens laten lopen, want dat tempo zou ik onmogelijk de ganse sessie kunnen volhouden. Ik heb dan maar aan mijn eigen trager tempo de training tot een goed einde gebracht.








Vandaag 8,6 km loslopen in 50'57 - gs. 10,1 km/u - hs. 129. Onderweg ben ik de mensen van loopclub 'Traag Maar Lang' tegengekomen en een korte babbel gedaan. Zij lopen een paar keer per week in groep, gaan samen uit eten, ... een leuke bende dus.

Tot de volgende keer

zondag 4 mei 2008

Goeie duurloop
Gisteren hebben we voor de eerste keer dit jaar (en hopelijk niet voor de laatste keer) de BBQ aangestoken. Lekkere sate-tjes, aardappel in de schil met lookboter, ... Heerlijk.
Na het gevelverven van afgelopen lang weekend heb ik deze namiddag mijn loopschoenen aangetrokken voor een rustig duurloopje van 14,4 km in 1:24:11 - gs. 10,3 km/u - ghs. 132.
Het was zalig lopen in het zonnetje bij een zacht briesje en met de geurende appelbloesems, kruiden in de bermen.
Deze avond relaxed op ons terras met een glaasje rode wijn ...

Tot de volgende keer

vrijdag 2 mei 2008

Morgen rustdag ?
Op loopvlak toch. Vandaag stond er een snel herstelloopje op het menu. 8,6 km - 41'24" - gs. 12,5 km/u - hs. 148. Deze avond nog vlug naar de Decathlon in Schelle geweest voor een paar aankopen voor ons 4-en.
En morgen, dan gaan we de 2e verflaag aanbrengen op de achtergevel van ons huis. Na meer dan 10-jaar was hij dringend aan een ander kleurtje toe. Vorig weekend is de eerste laag aangebracht. Foto's kan je hier vinden.
Zondag nog een LSD en de loopweek zit er weer op.

Tot de volgende keer

donderdag 1 mei 2008

Vroeg opstaan ...
Dat betekent vroeg aan de duurloop beginnen. Vroeg ... is voor mij 8u58, zeker om te lopen. De spieren zijn nog wat stram en het heeft dan ook een tijdje geduurd voor ik wat snelheid kon maken. Tijdens de normale werkweek begin ik ten laatste om 7u30, maar dat is dan zittend werk.
Op dinsdag stond er een 'rustige' duurloop van 9 km op het programma.

Gelopen:
dinsdag 9 km - 40'37 aan 4'32 /km - gs. 13,2 km/u - ghs. 158
donderdag 16,5 km - 1u29'33 - gs. 11,2 km/u - ghs. 146 (incl. 5x100m versnellen)

Tot de volgende keer