Hoofdmenu

zaterdag 25 juli 2009

De 3 hazen
Ze waren er weer en daagden mij uit om hen te volgen voor een veldloop ... toen ik in hun richting begon te lopen, kozen ze evenwel het hazenpad. Het is niet de eerste keer dat ik die 3 beestjes tegenkom. Als je in de vroege avond naar het bos ga lopen kan je in de velden rondom Buggenhout bos de konijnen en hazen zien rondhuppelen. Af en toe kan je een roofvogel zien rondcirkelen of eekhoorntjes die druk in de weer zijn met het verzamelen van hun avondmaal.
Het werd een ontspannen loopje om het eerste deel van de werken af te sluiten. De hartslag begint aan een aanvaardbaar ritme (131) te slaan tijdens deze duurloopjes. Dat is zo'n 10 slagen minder dan een paar weken geleden.
Gelopen: 10,54 km - 1u01'05" - gs. 10,3 km/u - ghs. 131
Morgenochtend nog een bosloop=rustige duurloop en 's avonds mogen we onze benen onder tafel steken in 'de fernanda in de melestraut' (dat is Lebbeeks).
Tot de volgende keer

vrijdag 24 juli 2009

Verbouwingswerken
De eerste week loopt op zijn einde en we zitten nog steeds op schema. In de living is de schouw (schoorsteenmantel) is bijna volledig klaar. Het plafond heeft een eerste laag verf gekregen en het behang is verwijderd van de muren. Morgen rest nog de 2e laag plafondverf, enkele plinten verwijderen en nog wat schilderwerk voor An. Zondag is het rustdag.
Terwijl onze trainer/coach van een welverdiende vakantie geniet hebben we gisteren allemaal hetzelfde type training afgewerkt. Voor mij waren dat 16 rondjes van 500m aan 2'18" (13 km/u) en elke 4e ronde versnelle naar 2'00" (15 km/u). 8 km - 36'02" - gs. 13,3 km/u Morgen na de werkjes staat er nog een duurloop op het programma.
Tot de volgende keer

dinsdag 21 juli 2009

Dender & Scheldejogging
Die hebben we gelopen onder een stralende zon en bij 31gr. Gelukkig was er nog wat wind, al blies die harder dan we verwacht hadden. Dat is eens wat anders dan de 17gr en motregen van vorig jaar.
Voor de wedstrijd kwam ik de bloglopers Sandra, Herman en Geert tegen. Sandra heeft net zoals vorig jaar de 12 km wedstrijd gewonnen bij de dames. Herman heb ik spijtig genoeg niet zien aankomen. Geert heeft de 8 km uitgelopen. Dat is op zich al een hele prestatie na zo'n zware rugblessure.
Samen met clubgenoot Glen heb ik 'warmgelopen' en iets voor de start kwamen we nog tal van andere ACL-lopers tegen. Ik had me voorgenomen om zeker niet te snel te starten, een gelijkmatig tempo te lopen en zeker niet te crashen. Het werd een gemiddeld tempo van 4'52"/km (12,3 km/u). De afstand was exact 8 km, dit jaar gelopen in 38'56", dat is 2'32 trager dan vorige editie.
Als prijs kregen we een allen een grote fles Vicaris Tripel. Die zullen we ons zeker laten smaken.
Na de wedstrijd en het nuttige van 1 Vicaris tripel reed ik huiswaarts want intussen waren de onweerswolken onheilspellend samengetrokken boven Grembergen. Eens thuis gingen de hemelsluizen hier helemaal open. Hevige regen en hagelbollen als grote knikkers kwamen uit de lucht vallen.
Nog efkes recuperen, spaghetti eten met lekkere saus, klaargemaakt door Lotte en genieten van een rustige avond.
Tot de volgende keer

zondag 19 juli 2009

Overzicht van een goed gevuld (leuk) weekend
Het begon reeds op vrijdagavond. De desserten voor het 'tuinfeest' dat dit jaar bij ons doorging werden klaargemaakt. Deze keer is de chocomousse beter gelukt dan vorige week. An had overdag reeds een aantal gerechten bereid voor het koud buffet. Op zaterdagochtend zijn we redelijk vroeg aan de slag gegaan omdat de gasten reeds om 12u30 gingen arriveren. Het werd zoals alle feesten in de famillie een heel plezante bedoening. Het weer was ook veel beter dan werd voorspeld, zodat we toch nog een mooie namiddag gehad hebben in onze tuin, uit de wind en in de zon. Het werd ook redelijk laat zodat we op zondagochtend 'uitgeslapen' hebben en ik mijn loopkleren niet aangetrokken heb. Deze namiddag deden we verder met de verbouwingswerken. Pas in de late namiddag ben ik een toertje gaan lopen. Rustig vertrokken omdat de benen niet 100% goed aanvoelden. Toch begon het na zo'n 3-tal km iets vlotter te gaan, om het laatste deel tegen de wind in veel makkelijker te lopen.
Gelopen: 8,29 km - 45'08" - gs. 11 km/u - ghs. 142
Deze week heb ik een week 'werkverlof'. De schoorsteenmantel is nu volledig afgebroken, ongeveer de helft van de plinten zijn verwijderd, alsook de helf van het behangpapier is van de muren. Gelukkig hebben An en Lotte dit voor hun rekening genomen. Morgen gaan we materialen aankopen en wordt wat er overblijft van de schoorsteen rechtgemaakt. Die staat nl reeds 'scheef' van in den begin.
Op dinsdag neem ik deel aan de Dender- en Scheldejogging in Grembergen. Deze wordt georganiseerd door AC Denderland, de club waar ook Geert Van Moer deel uit maakt. Het zal heel warm weer zijn en na afloop zal er dan ook menig 'sportdrank' genuttigd worden.

Tot de volgende keer

dinsdag 14 juli 2009

Metallica at Werchter (deel 2)
Het volledige concert van Metallica op Werchter is te downloaden, tegen betaling van een kleine vergoeding 9$95 van de officiele site van Metallica. Daarmee ben ik toch in het bezit geraakt van hun optreden. De geluidskwaliteit is ok. Ook hun optreden in het sportpaleis is verkrijgbaar via deze site.
Vandaag ook nog een beetje gelopen bij een temperatuur van 27gr. 6 km op de Finse piste rond de sportterreinen in Lebbeke. Tijdens de opwarming wilden de spieren niet echt mee, maar na een paar kilometer liep het redelijk.

Gelopen: 6 km - 32'05" - 11,2 km/u - ghs. 152

Tot de volgende keer

maandag 13 juli 2009

Heel druk weekend gehad


Op vrijdagavond hebben we het laatste deel van de jaarlijkse grote kuis van de garage gedaan.
Zaterdag begon met een ritje naar het containerpark. Daarna trokken we richting een sportwinkel in Lebbeke om spikes te kopen voor Sanne. Geen gewone, maar wel om te dragen bij het speerwerpen. Deze hebben ook pinnetjes op de hielen voor een beter stop bij het lanceren van de speer. Binnenkort moeten we oppassen in onze tuin opdat we niet gespiesd worden als Sanne aan het oefenen is. In de namiddag zijn we dan begonnen met de voorbereidende werken voor onze woon-herinrichting. De oude traploper (nog een erfenis van de vorige eigenaarster) werd verwijderd. Nadien was het de beurt aan de plinten. Sommige zijn er met een heel sterke lijm aan de muur gekleefd en andere zijn er aangezet met gewone cement. Het is een hele karwei om die eerste er af te meppen. Daarvoor worden een hamer van 2 kg en brede bijtel ingezet. We moesten wel op tijd stoppen want 's avonds kwamen er vrienden langs om mosselen te komen eten. Het werd een heel gezellige avond en dus ook redelijk laat.
Op zondagochtend hebben we dan ook iets langer geslapen. In de namiddag ging Sanne met de muziekkapel van Chiro Hemo Opstal het voorprogramma verzorgen van een international taptoe van drum- en showkorpsen. Meestal is het minder goed weer wanneer ze moeten optreden, maar in de namiddag was de zon vollop van de partij en ondanks de afwezigheid van ongeveer de helft van hun muzikanten hebben zij een mooi optreden gegeven. Zeker wanneer je weet dat de helft van hen die aanwezig waren max. 12 jaar oud zijn en hun eerste taptoe moesten spelen en wel voor een paar honderd toeschouwers. Het was reeds vooravond toen we thuis waren en omstreeks 19u45 ben ik nog vertrokken voor een kort traag duurloopje van 10,53 km – 59'22" – gs. 10,6 km/u – ghs. 151. Het liep niet zo vlot en de spieren voelden stram aan. Deze avond was het weer kap en breekwerk. Waar mogelijk werden de plinten verder verwijderd. In mijn armen ontdek ik spiergroepen waarvan ik het bestaan niet kende. Vanaf morgen helpen Sanne en Lotte een handje. Zij gaan het oude behangpapier al verwijderen. Dat is toch een al een werkje minder voor mij.

Tot de volgende keer

donderdag 9 juli 2009

Ochtendlopers
Dat zijn mensen met karakter. Deze ochtend zag ik weer een aantal mensen die reeds voor 7u de loopschoenen aangebonden hadden voor hun loopje. Misschien dat ze pas thuis zijn van hun werk en voor het slapengaan nog efkes de benen gaan strekken. Maar zo vroeg al lopen dat is niks voor mij, want het duurt een tijdje voor ik helemaal wakker ben, laat staan dat de spieren dan al zin zouden hebben om een inspanning te leveren. Op zondag loop ik ook in de voormiddag. Dat is dan wel ten vroegste om 9u30 en vooral geen snelheidswerk, gewoon een rustige duurloopje. Geef mij toch maar de namiddag of avond.
Na de ‘rustdag’ van woensdag was het vandaag terug clubtraining. Na het (iets) snellere werk van dinsdag was het gisteren tijd voor een rustige duurloop 7 km – 33’32” – gs. 12,5 km/u - ghs. 151. Na de plensbuien was het ondertussen droog geworden en de wind hield het ook voor bekeken . . . een goed loopweertje dus.
Er is een wijziging in de loopplanning: de (halve) Malheur Bosmarathon zal ik niet meelopen. Ik voel nu reeds dat ik niet genoeg kilometers in de benen zal hebben om hem zonder problemen uit te lopen. De basissnelheid en conditie zijn nog niet op peil om een redelijk tempo 21 km aan te houden. Misschien loop ik op zaterdag 5/9 in Meldert een 10km.

Tot de volgende keer

dinsdag 7 juli 2009

Veldloopkalender 2009-2010
Op de VAL site staat nu reeds de veldloopkalender 2009-2010 on-line. Tussen 25 oktober en 21 maart staan er voor mij 13 interessante wedstrijden op het programma.

Volkscross --> 04/10/2009 te Opwijk
Lotto Crosscup Relays --> 25/10/2009 te Gent
Grote Vrouwen- en Mannenveldloop (OPW) --> 31/10/2009 te Opwijk
13e Grote Prijs Stad Deinze --> 15/11/2009 te Deinze
Memorial Falco Christiaens ZELE --> 22/11/2009 te Zele
38 ste Veldloop voor Dames en Heren --> 03/01/2010 te Grimbergen
19de Hamse Dubbelcross --> 17/01/2010 te Hamme
20e Dames- en Herenveldloop --> 24/01/2010 te Bornem
Oostvlaamse kampioenschappen veldlopen --> 06/02/2010 te Ninove
Van Winkel - Dexia Bank Lokeren dubbelveldloop --> 14/02/2010 te Lokeren
Jaarlijkse veldloop der gemeente Lebbeke--> 28/02/2010 te Lebbeke
Cross te Opwijk (AAV) --> 07/03/2010 te Opwijk
B.K. Masters --> 21/03/2010 te ??

Vandaag werd het aantal (relatief) snelle km's opnieuw wat verhoogd, nl 16 rondjes van 500m tempo 2'22" (12,7 km/u) en elke 4e ronde versnellen naar 1'57" (15 km/u). Woensdag is herstelloopdag, maar ik ga thuis nog wat voorbereidende verbouwingswerken doen.

Gelopen: 8 km - 36'08" - gs. 13,3 km/u - ghs. 150

Tot de volgende keer

maandag 6 juli 2009

Metallica@Werchter
Gisterenavond is het redelijk laat geworden. Via Facebook (Metallica club) had ik vernomen dat het integrale concert ging uitgezonden worden via StuBru. Ik zat klaar aan de pc om het te registreren. Iets later dan voorzien kwamen zij op en werd de rec knop ingedrukt. Toch heb ik besloten om te gaan slapen omdat ik vandaag vroeg uit de veren moest om te gaan werken. Deze ochtend heb ik dan de stop knop ingedrukt. En na een vlugge beluistering … het was de moeite. Ambiance tot en met. Maar ... de StuBru presentatoren vonden er niks beter op dan regelmatig tussen de songs te kletsen, intervieuwtjes af te nemen met andere mensen, enz ... heel triestig vond ik dat.
's Ochtends ben ik samen met Glen aan een lange duurloop begonnen. Het liep niet echt vlot want rond km 11 kwam de verzuring van de bovenbenen zo vlug opzetten dat ik even gewandeld heb en ook van de gelegenheid gebruik gemaakt heb om nog wat te drinken. Gelukkig had ik mijn drank bij want het was warmer dan ik dacht. Er is duidelijk nog veel werk aan winkel voor de halve marathon op 6 september.

Gelopen: 15,73 km – 1u25'32" – gs. 11 km/u – ghs. 150

Vandaag is het rustdag en morgen clubtraining.

Tot de volgende keer

zaterdag 4 juli 2009

Lokerse feesten
Het is weer eens een tijdje geleden dat ik nog een concertje meegepikt heb. Op zondag 2 augustus is het zo ver. Dan Sanne en ik naar Anouk & The Scabs naar de Lokerse feesten.
De kostprijs valt heel goed mee. In voorverkoop 'slechts' 15 euro pp. Andere dagen is het soms duurder. Eerst dacht ik ook naar Ultravox en Simple Minds te gaan, maar deze laatste heb ik zo dikwijls gezien en de laatste cd's vind ik niet zo goed.
De mosselen met frietjes hebben we ons gisteren goed laten smaken. Vanavond is het BBQ.
Omdat we deze namiddag op stap geweest zijn heb ik deze ochtend mijn loopschoenen aangetrokken om een beetje te gaan loslopen. Bij een temperatuur van 23 gr was het zalig lopen. Het is een serieus verschil met de 34 van vorige donderdag.
Gelopen: 8,3 km - 47'14" - gs. 10,5 km/u
Morgen voormiddag nog een lange trage duurloop om het aantal loopkilometers aan te dikken.
Tot de volgende keer

vrijdag 3 juli 2009

Corrida van Merchtem
Die wordt ook dit jaar georganiseerd en wel op 14 augustus. De 6 km staat al in mijn kalender ingevuld.
Nu mosselen met frietjes gaan eten ... mmm lekker
Tot de volgende keer

donderdag 2 juli 2009

34gr
En de atleten die er waren ... ze hebben getraind en hoe ?
3 reeksen van (300m snel 200m joggen 200m snel 200m joggen en 100m snel) + reeksrust 400m joggen. De snelle stukken heel snel en de rustperiodes iets langer gemaakt.
De kadetten hebben 2 reeksen afgewerkt.
Daarna was het mijn beurt. 12 rondjes van 500m aan 2'20" (12,8 km/u) en elke 4e ronde versnellen naar 2'00" (15 km/u). Van mijn hamstring heb ik geen last meer. Stilaan zal ik het trainingstempo en het aantal kilomterers per week beginnen opdrijven. Een eerste serieuse test volgt op 21 juli in de Dender & Scheldejogging te Grembergen.

Tot de volgende keer