Hoofdmenu

zondag 30 december 2007

Traditioneel jaaroverzicht ...

Gisteren hebben ik genoten van een laatste loopje in 2007. Bij een redelijk harde wind 12,4 km in 1u11'20" (gs. 10,4 km/u) aan een gem.hs. 138. Vanaf nu is het 'rusten' tot de 2e dag van het nieuwe jaar.





Hoe was het loopjaar 2007 ?
De eerste maanden liep ik een weekgemiddelde van om en bij de 30 km bij elkaar aan een gem. snelheid tussen 10,5 en 11,5 km/u.
Tijdens de maand mei had ik een spierscheur in de kuit opgelopen en juni stond in teken van het herstel.
De laatste maanden schommelt het weekgemiddelde tussen 40 en 45 km. Na de inspanningstest welke uitwees dat ik in de verkeerde HS-zone aan het trainen was, volg ik het schema opgesteld door coach Koen. Door trager te lopen is na 1 maand de gem.hs tijdens mijn loopjes aan +/- 10,5 km/u gedaald van 144 naar 138.
2007 was een jaar om tevreden op terug te kijken. De resultaten wegwedstrijd zijn verbeterd en vanaf deze winter ben ik ook aan het crossen gegaan. Dat is een leuke afwisseling met de wegwedstrijden.



Totalen:
1.515 km - 153 trainingen - 31 km/week - 9 wedstrijden


Prettige eindejaarsfeesten.

Aan allen voor 2008 ...
- geluk
- loopplezier
- geen blessures
- ...
toegewenst.

Tot de volgende keer

donderdag 27 december 2007

Een paar foto's tijdens de 10km v Gaston Roelants



Bedankt Stijn voor de link.

Tot de volgende keer

dinsdag 25 december 2007

Kort loopje
Op vraag van Lotte zijn we vandaag toch even gaan lopen. Deze middag had ze Jan en zijn dochter zien lopen en daardoor had ze zin gekregen om ook een toerke te doen. Na het kerstdiner bij mijn ouders zijn we naar huis gereden, hebben ons omgekleed en zijn we vertrokken. Al na enkele honderden meters kreeg ze last in haar 2 knieen, zodat we maar 2,5 km (ipv 5km) gelopen hebben in juist 15'.
Morgen ochtend ga ik dan nog een 12 km loopje doen aan een lage hs. In de namiddag gaan we met de club schaatsen in Lebbeke. In een kerststalletje wordt er tvv de club een natje en een droogje geserveerd ...
Via de site afstandmeten.nl kan je je loopje uitzetten op kaart en alzo het aantal gelopen km's bepalen. Indien je geregistreerd bent kan je die verschillende loopjes ook opslaan. Ik heb met GrabIt het stukje geselecteerd dat ik nodig had om in te voegen in mijn blogje.
Tot de volgende keer

zondag 23 december 2007

Laatste wedstrijd van 2007 - 49'16
Onder een bewolkte hemel en bij een temperatuur van 3gr is vandaag de 10,5 km van Gaston Roelants om 12u op gang geschoten.
Tijdens het verkennend loopje merkten we dat het parkours iets anders liep dan vorige jaren en dat het op sommige plaatsen erg glad was. De organisatoren hadden deze gladde plaatsen met oranje verf gemarkeerd (ook de gevaarlijke putten in het asfalt). Daarvoor een pluim voor hen.
Toen ik mij om 11u45 naar de start begaf stonden er reeds veel wachtende lopers voor mij (veel meer dan vorig jaar). Na het startschot duurde het even voor wij onder het spandoek passeerden en dan nog een klein minuutje voor we echt konden 'doorlopen'. De eerste ronde verliep aan een goed tempo. Op elke helling (en het waren er veel) probeerde ik iets te versnellen om zo een aantal anderen te kunnen achterlaten. In de 'afdaling' recupereerde ik wat. In ronde 2, na zo'n 7 km voelden de benen iets zwaarder aan, maar na het steken van een nieuwe 'zuurstoftank' kon ik terug volluit gaan. Zo finishte ik in een voor mij nieuw parkoursrecord: 49'16" (gs. 12,8 km/u).
Het liep heel vlot vandaag.
De trage duurlopen zullen er voor zorgen dat de basis voor het zomerseizoen gelegd wordt.

Handgestopte tijd: 49'16" of bijna 2' sneller dan vorig jaar.

In sportweekend ... Kris & Guy ... 2 atleten van KACL op TV bij de start van de CrossCup !!!
Stijn eindige 10e in de 10K.

Tot de volgende keer

donderdag 20 december 2007

Heel koud loopje ...
Door het koude weer (-4 gr) waren deze avond heeeeel weinig lopers op en rond de piste. Enkel van de groep van Gentil waren er veel jongeren. Ze hadden (zoals afgesproken) allen een kerstmuts op hun hoofd. Het was een leuk zicht.
Iedereen hield zich kalm en er is ook niet op snelheid getraind (enkel korte spurtjes door de sprintgroep).
Voor mij was het vandaag training - type 3, na 15' opwarming, 7,5 km aan 10,7 km/u (hs 140) en 10' loslopen.
In de vooravond hebben we het rapport van Lotte gekregen ... het was heel goed. Het looploze weekje heeft 'opgebracht'. Morgen is het de beurt aan Sanne om haar punten te gaan ophalen.
Elke dag rijd ik 2x voorbij de plek waar de 10 km van Gaston Roelants gelopen wordt. Deze avond was alles er bedekt met een dun laagje sneeuw. Indien dat laagje er zondag as nog ligt zal het een schuifpartij van jewelste worden.
Maar morgen is er eerst het kerstfeest georganiseerd door de club.

Tot de volgende keer

dinsdag 18 december 2007

Rustig loslopen
Vandaag stond er een afwisselend loopje op het programma. 15' loslopen - 15' rondjes rond het voetbalveld aan hs. 132 - rekoefeningen - 15' rondjes lopen aan hs. 134 - 10' loslopen en dit samen met Jonas en later ook Ruben. Het liep heel vlot en het praten was zeker geen probleem.
Morgenavond is er een trage duurloop met Lotte. Zij zal op aanraden van haar trainer zondag as niet meelopen in de zware Crosscupwedstrijd voor miniemen te Laken. Na 1,5 trainingsloze weken (examens) is het beter om op te bouwen naar de crossen van januari volgend jaar.

Tot de volgende keer

zondag 16 december 2007

Gezond koud
Na een looploze week wegens examens heb ik vandaag weer de loopschoenen aangebonden voor een bosloopje van 12,4 km - 1:09:51 - 10,7 km/u (hs. 147). Vanaf nu kan ik terug het door onze coach opgestelde schema volgen.

Tot de volgende keer

dinsdag 11 december 2007

Niet gelopen ...
Wegens examenkoorts is de looptraining van vandaag verschoven naar zaterdag. Om 20u30 had ik echt geen zin meer om nog voor +/- 1u30 aan te zetten.
Hopelijk is het morgenavond iets rustiger ...

Tot de volgende keer

zondag 9 december 2007

Traag maar 'lang' ...
Gisteren onder de lichte regen en bij een redelijk harde wind heb ik mijn zeer trage duurloop gedaan aan een zo laag mogelijke hs. 11 km in 1:15:39 - 8,7 km/u (6:53 /km) aan een gem. hs van 124. Vandaag onder een stralend zonnetje 12,4 km in 1:09:18 - 10,7 km/u (iets te snel) aan een gem. hs van 143. Hoe langer ik liep, hoe lager de hs werd.
Er is dus nog heel wat werk aan de winkel.
Dit weekend zijn ook de examenvoorbereidingen begonnen voor Lotte, dwz dat ze deze week niet aan lopen zal toekomen.
Een aantal atleten van onze club hebben in het Nederlandse Spijkenissen een marathon gelopen. De weersomstandigheden zullen het hen niet makkelijk gemaakt hebben. Renaat zat net boven de 3u en was 2e in zijn leeftijdsgroep. Stephen finishte in iets meer dan 4u en de 2 dames eindigden zusterlijk in dezelfde tijd.
Jan was 5e in de halve marathon.

Tot de volgende keer

donderdag 6 december 2007

Resultaten inspanningstest ...
Die waren heel verrassend (voor iedereen). De verzuring van de spieren treed bij mij veel te snel in werking, wat wil zeggen dat ik steeds in de verkeerde HF zone aan het trainen was. Ook al had ik (nog) nergens last van vermoeidheid, ... toch zou het op langere termijn zijn tol eisen indien ik zo bleef verder trainen.
Koen onze trainer/coach/mentor heeft daarom voor mij een 4-dagenschema opgesteld om dmv trage loopjes aan een lage HF, het melkzuur in de spieren zo laag mogelijk te houden. Zo wordt de verzuring zo lang mogelijk uitgesteld en kom ik binnen enkele maanden terug op mijn oude niveau.
Dus vandaag de hartslagmeter (na lange tijd) terug aangedaan en wat bleek dat aan een tempo van 6'/km de gem. HF 130 was, waar het beter +/- 120 zou zijn. Nog heel wat werk aan de winkel ;-))

Tot de volgende keer

zondag 2 december 2007


Storm ...

Om in het open veld niet weggeblazen te worden of een tak tegen mijn hoofd te krijgen in het bos en om niet doorweekt te zijn van de striemende regen heb ik mijn kilometers vandaag op de loopband afgewerkt. Gelukkig was er muziek van de Talking Heads - Speaking in Tongues op de achtergrond, want anders zou het loopje heel saai geworden zijn.

8 km in 40' (5' /km) in mijn normaal duurloop tempo, wat mijn weektotaal op 42,4 km brengt.


Tot de volgende keer

zaterdag 1 december 2007

Nr. 562
Dat is mijn borstnummer voor de 10 km van Gaston Roelants op zondag 23/12. Ik hoop om er dit jaar op de heuvelachtige omloop onder de 50' te kunnen finishen.
Tijdens de duurloop in de late namiddag scheen de zon nog volop en stond er een stevig windje. Nu is het reeds aan het regenen. Waarschijnlijk zal dat morgenochtend ook zo zijn tijdens deel 2 van de weekend-duurloop.
Vandaag 12,4 km in 1:02:19 (11,9 km/u - 5:02 /km).
Veel succes aan de atleten die morgen gaan deelnemen aan een cross (bv. te Oudenaarde).

Tot de volgende keer