Hoofdmenu

woensdag 27 februari 2008

Plezant loopje
Gisteren hebben we een 9km duurloop gedaan in 44'11 aan 4'55/km (12,2 km/u). 3 kwartier over vanalles en nog wat aan het paten en ondertussen rustig rondjes lopen. Mijn hs was gem. 145 wat opnieuw lager is dan tijdens voorgaande gelijkaardige trainingen.
Binnenkort gaan we eens nakijken welke wedstrijden we op onze kalender kunnen zetten. Naar alle waarschijnlijkheid zullen het er een aantal in de omgeving zijn.
Vandaag een herstelloop van 10,2 km in 54'01 (10,2km/u - hs 135).
Soms vraagt een mens zich af ... waarover zou ik nu iets kunnen schrijven. Meestal komt de inspiratie tijdens zo'n rustig loopje.
In de Bovendonkstraat heeft men het voetpad opengebroken voor 'werken uitgevoerd in opdracht van E'. De firma die dat gedaan heeft, heeft daarna de stenen er zo schots en scheef ingegooid dat het gevaarlijk stappen en lopen is. Indien je dan je voet zou omslaan of iets breken ten gevolge daarvan, zijn er rechters die zouden durven zeggen ... je moest maar beter opletten waar je loopt. Tja ... ook dit is ons landje.
Morgen lopen we weer 'veilig' op en rond de atletiekpiste ;-).

Tot de volgende keer

zondag 24 februari 2008

Veldloop Lebbeke
Straks is de er laatste veldloop van het seizoen te Lebbeke. Met z'n allen gaan we er heen, M & L om te lopen en A & S om foto's te nemen. We rijden met de fiets, omdat er niet zo heel veel parkeerplaatsen zijn aan de sporthal en omdat den Opstal afgesloten is voor de carnalvalstoet. Deze laten we graag aan ons voorbijgaan omdat we niet zo carnaval-minded zijn.

15°, een verwarmend zonnetje - een heerlijk loopweertje.
Voor Lotte was het vandaag de laatste veldloop van het seizoen. Ze wou er nog eens serieus tegen aan gaan.
Na een voor haar redelijk snelle start bleef ze wonderwel goed stand houden rond de 15e plaats. In een sterke 2e wedstrijdhelft kon ze nog opschuiven naar een prachtige 12e plaats op 23 atletes (1,55km - 5'49 - 16km/u). Haar beste resultaat dit jaar. Zo sluit ze haar eerste loopseizoen met glans af. Deze resultaten heeft ze mede te danken aan trainer Gentil.
Met juist 100 lopers (13 juniors en 87 masters) gingen we van start op een kurkdroge omloop. Het zou dus opnieuw een snelle wedstrijd worden. Inderdaad, de start was weer redelijk snel. Al in de eerste kleine aanloopronde zijn me nog een paar Lebbeekse atleten (Luc & Albert) voorbijgesneld. Deze keer was er echter geen groepje waar ik kon bij aanpikken, zodat ik de hele wedstrijd alleen gelopen heb. In de laatste van 3 grote ronden (vooral in het maisveld) voelden de benen niet zo goed meer. Mijn voorganger(s) inhalen ging niet meer, dus heb ik vooral gelopen voor een voor mij goeie tijd. Als 66e master op 87 liep ik in 26'22 over de eindstreep. Dat betekent dat ik de 6,625km tegen zo'n 15/km (?) afgelegd heb. Achteraf met een paar vrienden nog ne goeien donkere Westmalle gedronken op de mooie afloop van het voorbije veldloopseizoen.
De volledige uitslag kan je hier vinden.

Foto's vindt je oa. hier. Meer op de site vd club (K.A.C.Lebbeke).

Tot de volgende keer

donderdag 21 februari 2008

Slecht loopweer
Op de training dinsdagavond stond er na de 3km opwarming een 'wisselloop' van 8km op het programma. Na elke 1,5km aan 4'35/km - 13km /u, 500m sneller (3'50/km - 15,7 km/u). De hartslag was onder controle. Het enige probleem was de luchtkwaliteit. Er zat niet echt veel zuurstof in.
Gisterenavond heb ik daarom mijn herstelloopje ingekort tot 6,5km (38'23 - 10,2km/u - hs.135). De rook uit de schoorstenen van de huizen bleef gewoon hangen. Niet echt zo gezond om in te lopen.
Vandaag liep het precies niet zo vlot. Tijdens de 'rustige' duurloop van 8km in 39'13 (12,2 km/u & gem.hs =151) had ik een beetje last van de ademhaling, precies een verkoudheid die de kop komt opsteken.
Al is mijn gem. hs van 151, de laagste die ik voorlopig gehad heb bij deze snelheid.
Het kan ook gewoon aan het einde van de release liggen. Op 10 maart gaan er weer een hoop projecten in productie gebracht worden bij de klant en de laatste weken ervoor zijn dan ook redelijk druk. Iedereen wil nog vlug iets laten testen, om toch zeker te zijn dat het achteraf niet fout loopt.
Zondag gaan we er in de laatste veldloop van het seizoen nog eens een lap op geven. We lopen dan een thuiswedstrijd en daarvoor willen we ons beste beentjes nog eens uit de kast halen.

Tot de volgende keer

zondag 17 februari 2008

Veldloop Lokeren ... Mooie maar zware omloop ...




















Het klink misschien saai, maar de weergoden hebben ons opnieuw verwend vandaag. Onder een stralende zon vertrokken we richting Lokeren. Onderweg werden we opgehouden door een carnavalwagen - 't is blijkbaar de tijd van 't jaar daarvoor. Ruim op tijd voor de start van Lotte's wedstrijd kwamen we er aan.
Volgens het omloopkaartje waren er ook heuvels ... maar heuvels in Lokeren, dat kan toch niet. Het is er normaal toch zo vlak als een biljart ...
Bij de verkenning bleek dat het wel degelijk 'serieuse' heuvels zijn. De miniemen bleven er gelukkig van gespaard. Lotte stond er deze keer alleen voor want geen van haar beide loopmaatjes kwam aan de start vandaag. Zij liep op de snelle omloop naar een verdienstelijk 29e plaats op 45 deelneemsters.
Na de verkenning van de omloop voor de andere reeksen bleken die 3 heuvels wel degelijk kuitenbijters te zijn. Wij zouden ze 3 maal moeten overwinnen.
Om stip 15u55 vertrokken er 114 juniors en masters voor hun wedstrijd over 6450m. Al snel kon ik mij in een groepje nestelen die een er 'haalbaar' tempo op nahield. 1 na 1 moest er iemand lossen. Toen ik in de laatste ronde even versnelde op de eerste van 3 hellingen bleef er maar 1 loper meer aanklampen. Op de 2e en hoogste heuvel versnelde ik nogmaals en toen moest hij passen en kon ik op zoek naar mijn voorloper. Die was echter iets te ver weg om nog bij te halen. Ook al omdat hij geen moeilijk moment kende. Bij 1 van de vele bochten zag ik dat er een trio probeerde mij in te halen ... maar niet met den dezen ;-)).
Toen ik op 100m voor de einstreep omkeek zag ik niemand, zodat ik eerder rustig kon uitlopen. Al bleek dat ik toen echt niet veel meer voorsprong meer had. Dit doe ik dus nooit meer ;-)).
Zo eindigde ik dik content als 75e op 96 masters in 26'53 (14,4 km/u). - De afstand zal denk ik ietskes minder geweest zijn dan wat opgegeven was. Morgen welverdiende rustdag.

Tot de volgende keer

vrijdag 15 februari 2008

Het viel mee ...
ipv een aantal 2000m sessies, mocht ik een intensieve duurloop doen van 9 km (tempo 4'20 a 4'30/km hs. 155/162). De laatste 3 km km waren aan een iets lager tempo (4'40 /km), omdat de benen niet zo fris meer waren.
Voor Lotte staat er voor de maand februari, naast de normale club trainingen op dinsdag en donderdag, ook nog een duurloopje op woensdag, een wisselloop (5' inlopen - 10' goed doorlopen - 5' uitlopen) en (Schelde)'dijktraining' op zondagochtend op het programma. Volgende zondag echter gaat ze toch naar de veldloop in Lokeren.

Nu zijn er voor mij op loopgebied 2 rustdagen en zondag is er wedstrijd.
Voor het BK voor masters in het verre Seraing pas ik. Zo ver rijden om een (relatief) korte wedstrijd te lopen. Er zijn ook maar weinig atleten van onze club die er gaan aan deelnemen.
De laatste veldloop van het seizoen wordt dus een thuiswedstrijd in Lebbeke op 24 februari.


Tot de volgende keer

woensdag 13 februari 2008

Zware trainingsweek
Deze week is de eerste van 2 die in het teken staat van de voorbereiding op het BK alle categoriƫn op 9 maart(wij - de masters lopen ons BK pas op 16 maart).
Na de gebruikelijke opwarming van 3 km, stonden er 2 reeksen versnellingen van 4 ronden op de piste (200m joggen & 200m goed 'doortrekken') op het programma.
Daarna een rustig duurloopje van 7 km (tempo 4'55 a 5'00/km), maar omdat het reeds laat was ben ik na 5 km gestopt om daarna nog efkes te kunnen uitlopen. Tijdens het duurloopje was de gem.hs 153.

Vandaag was het herstelloopdag met 9 km in 51'22 (tempo 10,4/km) met hs. 141.
Morgen, ... dan zal het naar het schijnt een pittige training worden ...

Tot de volgende keer

zondag 10 februari 2008

Feestbenenloop
Wat een mooi lenteweer in putje winter. Gisteren ben ik omstreeks 11u vertrokken voor mijn loopje bij 11gr (op ons terras). Een uurtje later was het reeds 16gr en in de namiddag was het echt zomers (in de zon en uit de wind). Tijdens de duurloop van 12,4km (1:00:50 - hs.152) aan 5'00/km met 6 versnellingen van 30" heb ik geen last gehad van zware benen. Na afloop was ik wel een beetje moe. Dit soort trainingen ben ik (nog) niet gewend.
Vandaag stond er een herstelloopje van 7 km op het programma. Lotte heeft 5 km meegelopen aan 6'00 /km. De laatste 2 km heb ik alleen en iets sneller afgelegd (5'30 /km). Ondanks de feestbenen (gisteren naar een trouwfeest geweest) liep het vandaag heel vlot.

Tot de volgende keer

vrijdag 8 februari 2008

Wat een weer
Een echte lentedag vandaag. Op ons terras in de zon en uit de wind was het gewoon zalig genieten. Vandaag was ik 1 van de gelukkigen die van dit mooie weer mocht genieten omdat ik een dagje verlof genomen had.
Wat een verschil met afgelopen dinsdag. Toen was het training in stormweer.
We hebben dan zo'n 11km afgelegd:
2km loslopen + 8km aan 5'/km (hs 151) + 1km uitlopen
Woensdag was er bijna geen wind, toch liep het rustig duurloopje van 10,5km aan 6'/km (hs 139) niet zo vlot.
Gisteren liep het weer als een trein:
3km loslopen + 9km (18r) aan 4'50 a 5'/km (hs 151) met elke 5e ronde aan 4'/km (hs 163) + 1km uitlopen.
Morgen staat er op loopgebied een bosloop van 12 km aan 4'50 /km, met 6x 30" versnellen op het programma. En zondag een herstelloopje van zo'n 7 km.

Tot de volgende keer

zondag 3 februari 2008

PK. O-Vl. te Ninove
Wij hadden opnieuw geluk met de weergoden afgelopen zaterdag. Een verwarmend zonnetje bescheen de omloop in het stadspark.
Bij de eerste verkenning bleek het aantal modderstroken best mee te vallen. Zonder haakse bochten en veel rechte stukken ... dit zou wel eens een heel snelle wedstrijd kunnen worden.
Om 11:15 gingen de min. meisjes van start met als grote favoriete 'Astrid'. Zoals altijd bij de start geflankeerd door haar 2 clubgenotes Lisa en Lotte. Zij werd op haar verjaardag provinciaal kampioene. In de eerste bocht werd in het gedrum de spike van Lotte een beetje vertrappeld maar kreeg ze gelukkig geen pin in haar voet. Na een trage start schoof ze, dankzij het de vele rechte stroken waar ze haar grote passen kon nemen, geleidelijk op naar voor om zo in haar eerste PK 23e te worden op 41. Dat is een heel mooi resultaat. Zeker omdat ze nog geen jaar aan atletiek doet.
In de late namiddag startten er 152 atleten - juniors (21) en masters (131) - voor hun wedstrijd over 6970 m. De start was weer razend snel (al heb ik me ook deze keer wat ingehouden). De eerste 2 ronden heb ik een 'rustig' tempo gelopen in het gezelschap van een andere loper. In ronde 3 ben ik iets versneld en heb ik een paar voorlopers ingehaald. In de laatste ronde volle gas en heb ik er nog een aantal kunnen voorbijlopen om zo als nr 106 op 131 te eindigen. Tijdens deze wedstrijd ben ik wel 'dieper' gegaan dan in vorige.
Wat ik mij nu afvraag is ... ofwel klopt de afstand niet, ofwel heb ik ontzettend snel gelopen (6,97km in 30'31" = 13,7 km/u), ofwel was mijn tijdopneming niet juist. Ik zal het maar op het laatste houden.

Nen dikke proficiat aan ALLE atleten van onze club (KAC Lebbeke) met de behaalde resultaten (titels, ereplaatsen, ...).

Vandaag en morgen zijn in mijn kalender ingekleurd als 'rustdagen'.

Tot de volgende keer