Hoofdmenu

woensdag 29 oktober 2008

Pittige training
Na het opdrijven van het aantal loopkilometers per week, begint het trainingsprogramma nu meer de nadruk te leggen op snelheid en weerstand. Er zal gewerkt worden in blokken van 3 weken. Gisteren, na de gebruikelijke opwarming stond er een stevig interval op het programma: 4 reeksen van 2 km aan 4'10"/ km (14,4 km/u). Tussen elke reeks 'mochten' we 200m joggen. Bij de reeksen 3 en 4 ging in de laatste 500m het tempo omhoog naar 'vlot doorlopen' = 1'54" (15,8 km/u). In totaal hebben we in 1 volledige training 14,3 km gelopen. Vandaag heb ik lekker fris losgelopen met een herstelloopje van 6,5 km in 38'10" (gs. 10,2 km/u - ghs. 138).
De loopkalender is een beetje aangepast. Aan de veldloop van Lokeren zullen we dit jaar niet deelnemen, omdat er dan 4 crossen (Bornem, Lokeren, PK en Lebbeke) in evenveel weken gelopen zouden worden. In december zal enkel de 10km van Gaston Roelants op het programma staan.

Tot de volgende keer

zondag 26 oktober 2008

Het verslag
Aandachtig werd de buienradar in het oog gehouden ... zou het regenen in Gent of zou het droog blijven ... toch maar voor alle zekerheid extra set droge kleren in de looptas gepropt, je kon nooit weten. Het is droog gebleven tot de vrouwen seniors van start gingen.
Het team met Lotte, Kylie en Astrid trad aan bij de kadetten meisjes. Zij moesten het dus opnemen tegen tegen heel was oudere loopsters. Zij behaalde een mooie 11e plaats op 27 deelnemende ploegen. Ze waren zelfs het 2e team als je enkel geb.jaar 95 neemt.
De start bij de masters was precies een 100m run, zo snel stoven ze er allemaal van door. Ook al is mijn start niet mijn strafste vak, toch raakte ik nog redelijk vlot weg. Ik zat al snel vast achter een paar tragere deelnemers en door de vele bochten was er geen voorbijlopen aan. Eens we aan het lange recht stuk begonnen, kon ik eindelijk versnellen ... tot aan ... het zandstrand. Dat was voor veel deelnemers de plaats om stil te vallen. Je zakte er tot aan je enkels in het mulle zand ... het zwaarste stuk van de omloop. Daarvan had ik net iets minder last dan een paar anderen welke ik nog kon achter mij laten in de spurt om alzo het stokje door te geven aan Patrick. Hij ging proberen onze plaats te behouden en daar is hij redelijk in geslaagd. Spijtig dat hij niet kon vol doorlopen wegens stijfheid in de onderrug. Daarna begon Jan aan een stevige remonte. Hij heeft in zijn 3 km loop nog verschillende andere deelnemers kunnen voorbijsnellen. We werden uiteindelijk 35e op 45 deelnemende teams. 5,5 km in 20'33". Uitslag.
Morgen is het rustdag.


Tot de volgende keer

woensdag 22 oktober 2008

Lotto CrossCup Relays Gent
Naar alle waarschijnlijkheid gaan Jan, Patrick en ik zondag as deelnemen aan bovengenoemde wedstrijd. Het is een aflossingsveldloop voor teams van 3 lopers, waarvan de eerste 1.000m (ik) aflegt, de 2e 1.500m (P) en de 3e 3.000m (J). Lotte , Kylie en Astrid gaan deelnemen aan de wedstrijd voor kadetten meisjes. Zij lopen respectievelijk 1.000m, 800m en 1.500m.
Deze week zal ik eindelijk terug aan het voorziene aantal loopkilometers geraken. Door een redelijk drukke kalender (en soms geen zin om te lopen) geraakte ik de laatste 3 weken nooit aan 40 km. Met nog 2 trainingen en een wedstrijd voor de boeg zal ik deze week makkelijk aan het beoogde aantal van +/- 50 km's komen.

Gelopen:
Dinsdag: 3 km loslopen + 800m in/out + 3x((6x500m tempo 2'10")+200m joggen)+ 1km loslopen
Woensdag: 6,1 km recuperatieloop - 34'28" - 10,6 km/u

Tot de volgende keer

zaterdag 18 oktober 2008

Kantine wordt mooi
Zo stilaan nadert de afwerking van de nieuwe kantine van KAC Lebbeke haar einde. Vandaag heb ik geholpen met het leggen van het vals plafond. Dat plafond geeft een heel ander uitzicht aan het geheel. Het is er nu veel 'lichter', geeft een warmer gevoel en de geluiden worden beter gedempt. Dit werkje is 1 van de redenen waarom ik ook vandaag niet gelopen heb. Straks is er een wedstrijd krachtbal met Sanne waar we met z'n allen gaan supporteren. Deze avond is er een verjaardagsdrink bij m'n schoonzus. Ik zal proberen om het zo 'sober' mogelijk te houden daar Lotte morgenvroeg om 9u naar de bostraining van de jeugd gaat. Daar zal ik dan van de gelegenheid gebruik maken om een uurtje 'fartlek' te spelen.

Tot de volgende keer

donderdag 16 oktober 2008

Interval
Na het loslopen van maandag, dat was nodig om de beenspieren opnieuw soepel te krijgen na 2 dagen wandelen in Eurodisney, kwamen er 2 dagen van rust. Dinsdag was er op de club de informatievergadering voor nieuwe leden en voor atleten die naar een andere loopgroep (trainer) gaan - zoals Lotte, Astrid, Leen, Rani, Danny, ...
Gisteren waren we uitgenodigd om te gaan eten naar De Poort van Cyriel. Het eten was heel lekker. Ondanks het feit dat het een weekdag was, zat het restaurant goed vol (dalende koopkracht ?).
Vandaag stond na het gebruikelijke loslopen, een stevige intervaltraining op het programma (zie kader). Het eerste rondje heb ik veel te snel afgelegd. De 'trage rondjes' werden aan een vlot duurlooptempo gedaan. Deze training heb ik zonder problemen kunnen afwerken ... niks van verzuring gevoeld in de spieren en in totaal toch een 13 km gelopen.

Tot de volgende keer

zondag 12 oktober 2008

Looploos weekend
Wat niet wil zeggen dat we stil gezeten hebben. Op vrijdagavond zijn we vetrokken voor een autoritja van 346 km richting Disneyland Parijs. Na het betrekken van de hotelkamer en het nuttigen van het avondeten (buffet) hebben we nog nog een wandeling gemaakt langs de winkelstraat (windowshopping). Zaterdag vroeg uit de veren om zo veel mogelijk te genieten van het attractiepark, want om 20u werden we verwacht voor het eten en het personeelsfeest van het bedrijf waar ik voor werk. Vandaag hebben we de Disneystudio's bezocht met oa de fantastische attractie 'Tower of Terror'.
Onze kamer lag op zo'n 800m van het park. Je kon ook de bus nemen, maar sportievelingen die we zijn hebben we (bijna) altijd gestapt. Dus onze kilometers hebben we zeker afgelegd.
Morgen hervatten we uitzonderlijk op maandag de looptraining.

Tot de volgende keer

donderdag 9 oktober 2008

Stevige training
Op maandag stond mijn hoofd totaal niet op lopen en heb ik dan ook een extra rustdag genomen. Dinsdag was het een relatief rustige 15-kilometer loop (12,4 km/u). Met het mooie weer heb ik gisteren na het werk vlug het gras afgereden, door de oppervlakte is dat toch al vlug een uurtje werk. Daarna nog efkes gaan loslopen. Tot daar het rustigere loopwerk van deze week.
Vandaag was het een redelijk zware training, na het loslopen stonden er 5 sessies van 3 rondjes op het programma. Elke 1e en 3e ronde van 500m, tempo 2'05" a 2'10" en elke 2e ronde in +/- 1'55" (zie kader onderaan).
Vorig jaar omstreeks deze tijd zou ik niet in staat geweest zijn om bovenstaande training af te werken, laat staan aan deze 'snelheid'. Dankzij onze Coach Koen ben ik hier geraakt. Hij slaagt er steeds in om de lopers in zijn groep langzaam te laten groeien naar elk hun hoogste niveau. Ne straffe & toffe kerel.

Tot de volgende keer

zondag 5 oktober 2008

Echt crossweer
Iets na de middag vetrokken we in een droge periode richting Opwijk. Op de nieuw aangelegde parking was er nog heel veel plaats, zodat we niet te ver moesten naar de auto om de looptassen. Het eerste werk is zoals steeds, de omloop gaan verkennen en die lag ondanks de regen nog redelijk bij ... geen modder of plassen ... goed beloopbaar. Daarna gaan inschrijven en daar was ... de regen weer. Gelukkig is het tijdens de wedstrijd van Lotte drooggebleven. Dit was haar eerste wedstrijd bij de kadetten meisjes waar 1994 en 1995 samenlopen. Ondertussen begon de omloop er steeds zwaarder bij te liggen. Door de hevige wind en de zware omloop kwam ze echt niet goed vooruit. Een categorie hoger is niet gemakkelijk. Toch werd ze nog 10e op 12 deelneemsters.
Een half uurtje na haar aankomst gingen de hemelsluizen definitief open. Het mooie groene gras begon steeds meer op een modderpoel te lijken met grote en diepe plassen. Goed loslopen was dus de boodschap. Indien de spieren nog koud stonden, zou je in dit weer niet snel kunnen gaan. De starter had wel heel veel haast, want een aantal atleten was nog niet helemaal klaar toen het startschot al klonk. Tot over de enkels in het water stoven we (7 juniors en 36 masters) weg voor 4 rondjes = 4km. De eerste ronde liep het nog redelijk en kon ik een goed tempo aanhouden. In ronde 2 werd ik ingehaald door een groepje, maar ik had de kracht niet om aan te pikken. Zo zou ik dus de laatste 2,5 ronden alleen moeten beuken tegen de harde wind en felle regen. In de voorlaatste ronde regende het zo hard dat ik niets meer door mijn bril zag (contactlenzen zouden handig zijn, maar kunnen spijtig genoeg niet voldoende corrigeren). Ik heb dan mijn bril op het puntje van mijn neus gezet om toch iets meer te zien. Op het einde kwam ik nog aansluiten bij de loper voor mij, maar ik werd geklopt in de sprint. Loopmaat Jan werd heel mooi 5e.
Omstreeks 17u45 mochten we dan een 'mooie' prijs kiezen, de prijzentafel mocht er zijn !! Een warme douche en een lekker drankje tegen de kou en we kunnen er weer tegen.
Morgenavond een toertje gaan loslopen en nu gaan we naar Witse kijken.

Tot de volgende keer

zaterdag 4 oktober 2008

Nieuwe aanwinst
Omdat mijn Asics GT 2130 na een dikke 500 km reeds ver gevorderde slijtageverschijnselen vertonen (vooral aan de binnenstof), ben ik vandaag naar de in onze streek zeer bekende sportzaak (TopSport) geweest om een opvolger te kiezen. Daar ik zeer goede loopervaringen had met het vorige model van de AdiStar Control, heb ik mij nu nr 5 van deze reeks aangeschaft. Vroeger liep ik steeds met de Gel Kayano, maar met nr 13 heb ik een probleempje gehad en toen ben ik overgeschakeld naar Adidas.

Als voorbereiding voor de eerste oefencross, stond vandaag de bosloop in het teken van morgen, +/- 50' met 10 x 20" versnellen. De wedstrijd zelf is maar 4 km, dus zal ervoor en erna lang losgelopen worden. Zo komen toch aan genoeg loopkilometers dit weekend.De weergoden zijn ons niet goed gezind. Er wordt een ganse dag regen voorspeld. Voor ons crossers is dat niet zo erg, wel voor de mensen die in Brussel de halve of hele marathon gaan lopen. Morgen een verslagje vd Volkscross.

Tot de volgende keer

woensdag 1 oktober 2008

Beetje hees
Gisteren ben ik voor het eerst in lange tijd niet naar de clubtraining geweest. Sanne en ik waren in het Antwerps sportpaleis voor het optreden van de Canadese rocker Bryan Adams (BA). Die kwam er zijn (nieuwe) CD ‘11’ voorstellen. Het voorprogramma werd gebracht door Black Daniel. Nog nooit van gehoord, zelfs niet op Studio Brussel en indien ze alle liedjes zonder pauze speelden, zou je denken dat ze maar 1 nummer hadden. Gelukkig was het na een korte set van 30’ voorbij. Om 21u30 ging het licht dan uit voor de hoofdact van de avond. Toen we de zaal betraden zagen we een klein podiumpje in het midden en bleven daar op zo’n 5 m van staan. Inderdaad BA solo met zijn gitaar opende er het concert met 2 accoustische nummers (Can’t stop this thing we started & Please forgive me). Via een speciale corridor probeerde hij tijdens 'The best of me' naar het podium te geraken waar de rest van de groep hun opwachting maakte. Het werd een stomend optreden vol met rockend hits zoals Somebody, Run to you, 18 till I die, Back to you, Take me back, ... en het obligate Summer of ’69 en met af en toe een rustige ballad zoals Heaven, Everythin I do, ... Hij sloot het optreden af zoals het begonnen was, solo met alleen zijn gitaar (wel op het grote podium nu) – (All for one & Straight from the heart). Hij gaf gisteren zijn beste concert ooit. De meeste nummers waren iets anders gespeeld dan op de cd's en de groep had er duidelijk zin in. Zij die er niet bij waren ... ;-). Na 2u en 15’ gingen de lichten in de zaal aan en was het tijd om huiswaarts te rijden. Deze ochtend was het zwaar om na een veel te korte nachtrust uit het bed te klauteren. Daarom heb ik vandaag heb ik een extra rust-loop-dag ingelast.
Tot de volgende keer