Hoofdmenu

zaterdag 28 februari 2009

Lange duurloop
Wat een weer ... eindelijk kroop de temperatuur naar een 12-tal graden. Dit weer nodigde uit om in de tuin te werken en om een lange trage duurloop te doen. 16,6 km - 1u29'11" - 11,2 km/u - ghs. 143. De afgelopen week heb ik het rustig aangedaan met enkele duurlopen van 10km (aan 12 a 13 km/u). Mijn rug voel ik steeds minder.
Morgen is er voor vele atleten de afsluitende westrijd van een lang en zwaar seizoen veldlopen ... het BK te Stene (Oostende). (Voor de masters duurt het seizoen nog 14 dagen langer). Dit jaar zal het er veel minder modder op de omloop zijn dan vorig jaar. Dan was het een echte modder-ploeter-partij. Een aantal atleten van onze club gaan er nog eens een goei lap op geven. Zo is er bv bij de jeugd Dries die heel goed bezig is. Bij de kadetten meisjes van '95 (in de wedstrijd met Lotte) is het duimen voor Astrid. Zij hoopt opnieuw Belgisch kampioene te worden in haar leeftijdscategorie. Spijtig dat Braam nog niet helemaal genezen is, anders zou ook hij zij titel kunnen verlengen. In de korte cross zijn er een aantal lopers die er een wedstrijd in een wedstrijd gaan van maken. Wie zal hiervan de winnar zijn ? Brecht, Ruben, Bart, Pol, ... Het is vooral uitkijken naar Steven B., die is heel sterk aan het lopen. Van hem verwachten we een mooie wedstrijd. Bij de 'grote jongens' zijn het Stijn en Joachim die zich in de kijker zullen lopen. Stijn L. is regerend Proviciaal Kampioen in Oost-Vlaanderen. Joachim heeft een iets mindere periode achter de rug door gesukkel met zijn luchtwegen.
An en Sanne gaan mee als fotografen, dus zullen er veel mooie digitale plaatjes geschoten worden.

Tot de volgende keer

zondag 22 februari 2009

Krachtbal + Malheur Bosmarathon
Omdat er hier niet altijd over lopen geschreven wordt ... De scholieren dames krachtbalploeg van Opstal met oa. Sanne heeft vandaag de kwartfinale afgewerkt in de beker. Zij gingen op overtuigende wijze op en over Klaverken Buggenhout. De ganse ploeg heeft een heel goede wedstrijd gespeeld en won overtuigend met 8 - 17. De miniemen meisjes met oa. Leen & Nina (2 nichtjes) hebben nipt verloren. Zij staan wel op de eerste plaats in hun competitie.
Om mijn onderrug te sparen heb ik vandaag een 8,6 km gaan loslopen. Spijtig genoeg in de motregen. Het kan niet alle dagen zonneschijn zijn. Op een beetje stijfheid na liep het redelijk. Zeker na het verjaardagsfeest van Nina met bijhorend eten & drinken en weinig uurtjes slaap. Maar ... 't was weeral plezant en rap laat ... of vroeg.
Gelopen:
8,6 km - 46'29" - 11,1 km/u


Heet van de naald ...
Op zondag 6 september om 13u wordt de eerste Malheur Bosmarathon georganiseerd

Tot de volgende keer

zaterdag 21 februari 2009

Pijn aan onderrug
Donderdag was er voor de masters 4 x 1500m + 500m joggen. De eerste 1500m aan 5'58" liepen vlot. Na de 500m joggen bij start van de 2e reeks, wou de motor niet meer aanslaan, er was precies iets geblokkeerd ... de onderrug wou niet mee en deed veel pijn. Onmiddellijk gestopt, want dat voelde niet zo goed aan. Die stijfheid in de rug heb ik af en toe al eens gevoeld na een training waarin ik snel gelopen had, maar nog nooit zo erg. Na een aantal minuten rekoefeningen, toch nog in beweging geraakt om heel rustig en pijnvrij los te lopen. De rustdag van gisteren en de flexium hebben deugd gedaan.
Vandaag stond er voor de atleten (de dames) van trainer/coach Marc een stevige training op het programma. Deze ging door aan de Blaarmeersen te Gent. Astrid, Leen en Lotte waren er als Kadetten. Er waren ook nog 2 miniemen en de iets oudere Evelien (Scholier), Sara & Ellen (seniors). Marc heeft er 1,5u de pees opgelegd en nu zijn ze klaar voor het BK van volgende week zondag.
Ondertussen heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om een lange, trage duurloop te doen rond de watersportbaan. 1 rondje is juist 5 km. Na 1u18'12" had ik er 3 afgelegd ... 15 km aan een gs. 11,5 km/u en ghs. 149. Elke ronde heb ik iets sneller gelopen.
R1 = 26'39" 11,1 km/u - R2 = 26'04" 11,5 km/u - R3 = 25'28" 11,9 km/u
De rug heeft niet van zich laten horen. Indien ik ook morgen geen last heb van ga ik opnieuw een lange, trage duurloop doen. Lotte moet gaan loslopen om geen te stramme kuitspieren te krijgen.

Tot de volgende keer

woensdag 18 februari 2009

Wedstrijd goed verteerd
Deze week heb ik als gevolg van de veldloop van zondag ll nog geen stijfheid in de benen gevoeld. Na de rustdag van maandag was het gisteren een redelijk rustige training samen met Jan & Peter. We hebben de 8 km afgelegd in 36'28" aan een gs. 13,3 km/u en een ghs. 151. Er is heel wat afgepraat. Een training in een groepje laat de tijd vliegen en voor je het merkt zit ze er op. Nu ben ik net terug van een kort losloopje van 6,3 km in 36'46" aan een gs. 10,3 km/u en een ghs. 131. In het begin van het loopje was de hs. max. 170, maar die zakte na +/- 1 km naar 125. Wat aanvaardbaar is voor dit tempo.
Morgen op de clubtraining is het terug intervaldag ... dit is om snelheidsprikkels in de benen te houden, want de eerstvolgende wedstrijd (BK Masters) is pas over een maand.

Tot de volgende keer

zondag 15 februari 2009

Cross Lebbeke
Samengevat in 1 woord = loodzwaar ...
De weergoden waren ons vandaag goed gezind. De aangekondigde regen viel pas rond 18u15 naar beneden. Maar de omloop ... dat was wat anders.
De reeks van de miniemen meisjes met Astrid, Lotte, Leen & Gil moesten een kleine en een midden ronde afleggen. Zij dienden 2 maal door het sompige gras te lopen, daar waar tot donderdag een grote plas water stond. Voor de rest was het bovenlaagje zo'n 2 cm ontdooid (= modder) en was de ondergrond nog hard bevroren. Het was ook voor hen een heel zware wedstrijd. Na de aankomst waren zij allen heel moe en blij dat ze er vanaf waren.
Voor ons, de masters en juniors, stond er nog een iets zwaarder stukje op het programma. Er was 3 maal een doortocht door een (ex) maisveld en een hobbelige weide. Het eerste kleine rondje viel nog mee, maar eens in de modder waar de spikes volledig in verdwenen was het zwaar. Telkens weer bij elke stap de voet uit de zuigende modder trekken, op sommige plaatsen bijna stilstaan heeft zijn tol geeist. Al na de eerste doortocht door het slijk voelden de benen moe aan. Enkel op de vlot lopende stukken, daar waar ik eigenlijk zou moeten kunnen recupereren, kon ik iets inlopen op mijn voorliggers. Dit was een 'ECHTE' veldloop. Het was afzien en ik was blij toen ik over de aankomstlijn liep. (Bedankt coach). Jan M. Liep een heel sterke wedstrijd en eindigde zesde. Jan J. werd 11e, op de voet gevolgd door Frans B. & Hans DC. Glen, die zijn debuut maakte in een veldloop, heeft het ook heel goed gedaan. Alsook Paul, hij eindigde 2 plaatsjes voor mij en dit in zijn eerste cross in 15 jaar.
Dank aan iedereen voor de vele aanmoedigingen. Het was heel welkom en waren hard nodig.
Morgen is het een welgekomen rustdag.

Tot de volgende keer

donderdag 12 februari 2009

Stevige interval training
Ondanks de verkoudheid liep het vandaag redelijk vlot. De intervallen gingen aan een redelijke snelheid. Al was het soms moeilijk om beneden de 4'00" / km te blijven (bij de snelle km). De 500m liepen dan wel ok voor mijn niveau.
De oppervlakte van de waterplas op de omloop van zondag as was al ongeveer met de helft verminderd.

Tot de volgende keer

PS. Net op tijd gepost ... voor het einde van 'Van vlees en bloed' (Guy :-)


woensdag 11 februari 2009

Voorbeschouwing veldloop Lebbeke
Dinsdag liepen we tijdens de gezamelijke opwarming langs een stuk van de omloop van de cross van zondag as. Het grasveld waar een aantal lussen zijn en dat een beetje lager ligt dan de omliggende paadjes was 1 grote plas water. Bij dit weer moeten we niet hopen dat dat stuk nog opdroogd. Van het veld, waar in de zomer gewassen op groeien en waar ook nog een paar lussen liggen hebben we nog niet gezien, maar we vermoeden dat er heel veel modder zal liggen. Het zal een zware wedstrijd worden.
Het werd een rustige training, een duurloop aan een tempo van 4'50" /km (elke 5e ronde een snellere - tempo 4'00"/km).

Tot de volgende keer

dinsdag 10 februari 2009

Foto's PK veldlopen O-Vl.
Hieronder enkele foto's genomen op het PK O-Vl. te Ninove van afgelopen zaterdag.


Ikke


Jan & Mike


Ikke


Ikke


Met dank aan Marc C.

Tot de volgende keer

zaterdag 7 februari 2009

PK Ninove = heel zwaar
Met de vele verkoudheden en griepjes die overal de ronde doen is het niet moeilijk om besmet te geraken met een of ander virus, maw ik voelde me zaterdag niet 100% maar ging toch proberen om er het beste van te maken.
Door de regen van de afgelopen dagen was de omloop heel drassig. Het gras was zompig nat en zoog je spikes vaster de grond in dan het geval is met modder. Er zat ook een stukje Finse piste bij, een hobbelig grasveld, een bruggetje, ... kortom voor elk wat wils. Het zou zwaar worden.
De start viel nog mee, maar al na een paar honderd meter merkte ik dat het van geen kanten liep. Ik kon niet genoeg van de broodnodige lucht krijgen en moest daarom noodgedwongen het tempo laten zakken. Op aanraden van de trainer/coach K. heb ik de wedstrijd uitgelopen op eigen tempo. Zo eindigde ik als 95e op 116. Jan M. werd in dezelfde wedstrijd knap 25e.
Omdat de verkoudheid nog niet volledig verdwenen is zal ik vandaag en morgen een 'rustdag' inlassen.

Tot de volgende keer

vrijdag 6 februari 2009

Geen PK voor Lotte
Een 14-tal dagen al heeft Lotte een lichte verkoudheid met bijhorend hoestje. Deze ochtend is de hoest veel erger geworden en is An met haar naar de dokter geweest ... een zware bronchitis was het verdikt. Lopen is een paar dagen verboden voor haar en zo zal ze morgen niet starten in Ninove. De loopschoenen blijven een paar dagen in de kast. Hopelijk kan ze dan op zondag 15 februari aantreden in de cross van onze club (KAC Lebbeke).

Tot de volgende keer

donderdag 5 februari 2009

Proviciaal Kampioenschap veldlopen Oost-Vlaanderen
Als voorbereiding op het PK veldlopen in Ninove aanstaande zaterdag is het normale trainingsschema een beetje aangepast. Zo was het dinsdag, intervaldag. Na de gebruikelijke opwarming (3 km + versnellingen) stond er 3 x 2,5 km met een reeksrust van 500m. Elke reeks was voor mij aan een tempo ts. 4'10" a 4'15" /km. Ondanks de mindere periode van vorige week, liep het redelijk vlot. Alleen kon ik het tempo van 14,5 km niet tot de laatste reeks volhouden.
Gisterenavond was er dan een goeie rustige duurloop van zo'n 6 km aan een tempo van 5'10"/km.
Vandaag liepen we in groep nog een duurloopje van 6 km aan 4'40" / km.
Met al dit geloop zouden we moeten klaar zijn om er zaterdag eens flink in te vliegen.Vorig jaar liep ik 30'33" over de 6,95 km. De omloop van dit jaar is een beetje gewijzigd. Zo zijn er minder haakse bochten, zodat de snelheid gelijkmatiger zal zijn. Het steeds bijna stilstaan en opnieuw vertrekken is niet echt mijn ding. Het maakt het ook veel vermoeiender.
Na de training vernam ik dat Albert gekwetst is aan zijn achillespees. Spijtig, want dit seizoen hebben we veel in elkaars gezelschap gelopen in de crossen. Het was altijd een beetje een wedstrijdje in de wedstrijd. Ook met Renaat gaat het steeds beter na zijn zware operaties aan zijn achillespezen. Van hieruit van harte beterschap gewenst aan beiden.

Gelopen:
dinsdag: 7,5 km (interval)
2,5 km - 10'20" - gs. 14,5 km/u
500m joggen
2,5 km - 10'29" - gs. 14,3 km/u
500m joggen
2,5 km - 10'43" - gs. 14,0 km/u
woensdag: 6,5 km - 32'20" - 11,7 km/u - ghs. 143
donderdag: 6 km - 28'03" - 12,8 km/u - ghs. 153

Tot de volgende keer

zondag 1 februari 2009

Januari 2009
De eerste loopmaand van 2009 zit er op. Het aantal gelopen kilometers ligt op hetzelfde niveau als vorig jaar, maar toen was er echter geen onderbreking wegens (bijna) griep zoals dit jaar.
Gisteren was het nog te doen qua temperatuur, 5 graden en een koude wind maar eens bezig met tuinkarweitjes was het best te doen. Takken hakselen van de gesnoeide bomen hield mij net genoeg in beweging om geen kou te krijgen. Tijdens het duurloopje in de late namiddag was het zalig lopen. Onderweg aangepikt bij Jan J., want het tempo van Jan V.T. (die ik eerst tegenkwam) was net iets te hoog voor de vooropgestelde trainingen voor dit weekend, nl. traag maar lang.
Deze ochtend scheen het zonnetje, de duurloop werd echter verschoven naar de namiddag. Bij het vertrek was het reeds bewolkt en er dwarrelde hier en daar een verdwaalde sneeuwvlok naar beneden. De wind was snijdend koud, wat het lopen er niet makkelijker op maakte. Een geluk dat we dit jaar niet deelgenomen hebben aan de cross in Lokeren. Het zou daar afzien geweest zijn.

Gelopen:
Zaterdag : 12,5 km - 1u06'42" - 11,2 km/u - ghs 143
Zondag : 15 km - 1u22'03" - 11 km/u - ghs 138

Tot de volgende keer