Hoofdmenu

donderdag 29 december 2005



Sneeuwpret
Gisteren had An op het internet gezien dat vandaag wel eens de beste dag van de week zou kunnen zijn om een dagje te gaan langlaufen in de Hoge Venen. Zij een mailtje naar mij op het werk gedaan en aangezien het daar een redelijk rustige periode is, moest ik niet lang aandringen bij mijn chef om een dagje vrijaf te mogen nemen.
Deze ochtend vertrokken omstreeks 7u30, een vriendin van Sanne (ook een Sanne) gaan ophalen en wijlen weg naar de Ardennen. De ganse weg was het landschap schitterend wit.
Aan de Baraque Michel en Signal de Bottrange was alles nog gesloten, dus reden we door naar Sörbrodt RFC, waar we vroeger reeds 2x geweest zijn ... doch dit was ook gesloten. Dan maar naar Elsenborn. De plaatselijke voetbalclub maak van het 'witte' seizoen graag gebruik om een €-tje bij te verdienen. We huurden ons materiaal, aten een boterham en gingen op pad voor een langlauf-tochtje van 5 km.
De omgeving was prachtig en rustig, want ons leger hield geen schietoefenigen in het militaire kamp naast de piste. Na het middagmaal nog een rondje van 4 km gedaan en daarna moe maar tevreden terug huiswaarts. Ons landje heeft ook zijn mooie plaatsen.
Morgen nog een half dagje werken en het werkjaar zit er op voor mij <:-)))
Tot loops

dinsdag 27 december 2005

De laatste 8 km van 2005 ...
Zijn deze namiddag op een rustig drafje gelopen (43'38") in lichte motsneeuw bij een temperatuur van -2° en een stevige NO bries. Eerst had ik niet zo veel zin om mijn loopkledij aan te trekken, maar toch doorgebeten en nu dik content dat ik het toch gedaan heb. Dit brengt mijn jaartotaal op 1.136 km. De loopsloefen en -kledij gaan voor een weekje (gewassen) de kast in tot volgend jaar.
De wijnen voor oudejaarsavond zijn ook reeds aangekocht:
Wit: Chablis 2004 uit de Bourgogne streek
Rood: Les Alennes 2000 uit de Bordeaux streek (Côtes de Castillon)
Oudejaarsavond wordt traditioneel bij ons thuis gevierd omdat mijn jongste dochter op 1 januari verjaart.
Morgen is het weer werkdag tem vrijdagmiddag, dus vanvond op tijd gaan slapen want de wekker loopt onverbiddelijk af om 06:15, dat is een paar uurkes vroeger dan wat ik de vorige dagen gewoon was :-)) en mijn chef zal niet gelukkig zijn indien ik op mijn toetsenbord in slaap val.
Tot loops

maandag 26 december 2005


mp3 loopmuziek
Deze namiddag was het mooi, zonnig weer en nog redelijk warm, zo'n 9°, wat vele wandelaars en lopers naar buiten lokte. Het loopje was 14,8 km, gelopen in 1:14:03. De boswegeltjes lagen er redelijk modderig bij, zodat mijn 'nieuwe' loopsloefen er onmiddellijk gebruikt uitzien.
Mijn mp3-speler die vreet AAA-batterijtjes. Ik had er pas een nieuw ingestopt en na 35 min was ze alweer leeg. Vroeger hield 1 batterijtje het zo'n 2 à 3 uur vol. Het geluid van de muziek staat nochtans stil. De speler is er eentje van een onbekend merk, terwijl de batterij wel van een bekend merk was - opschrift 'heavy duty'. Oplaadbare batterijtjes zijn niet echt een oplossing, want die zijn even snel leeg. Misschien voor mijn nieuwjaar ... een nieuwe voorraad batterijtjes ?
Deze avond met de auto in een hevige sneeuwbui terecht gekomen, maar ... de sneeuw bleef spijtig genoeg niet liggen :-(((. Hopelijk ligt er eind deze week nog genoeg sneeuw in de Ardennen om een laatste dagje verlof te nemen en daar te gaan langlaufen.
De lijst met loop-mp3-kes hang er aan als bijlage. Om de bijlage te openemen, klik op de afbeelding (de tekst is niet zo goed leesbaar), wanneer er onderaan de bijlage een oranje vierkantje & blauwe pijltjes verschijnt, dan klik je daar op om de tekst op normale grootte te zien. Succes.
Tot loops

zondag 25 december 2005

Kerstloopje
Deze voormiddag een klein toerke van 8 km gelopen in en om Buggenhout bos. Op 40 min 15 was ik terug thuis. Naar het einde toe was het een beetje een gevecht tegen de Vlaams-Bourgondische levensstijl, zijnde goed eten en drinken, maar ... doorgebeten en toch nog redelijk snel gelopen.
Er waren veel lopers in het bos. Waarschijnlijk omdat het prachtig weer was (10° en zonnig).
Gisterenavond hebben we een leuke kerst gehad. Het was weer 'vollen bak' ambiance, zoals alle feesten in de familie trouwens. Vandaag was de viering bij mijn ouders iets rustiger.
Morgen en overmorgen heb ik dag vrij, zodat ik wat thuis-karweitjes kan inhalen en ... ook gaan lopen.

zaterdag 24 december 2005


Een beetje vertaging
Met een paar dagen vertraging is mijn verslagje dan toch gepost geraakt.
In het begin van deze week hebben we op het werk afscheid genomen van 2 collega's (Rob & Guy). Zij mochten met pensioen gaan. Zij beginnen nu aan het derde deel van hun leven, na de jeugd (schooltijd, ...) kwam het werkgedeelte en nu de welverdiende 'rust'. Al zal dat voor beiden een relatief begrip zijn, daar zij elk meer dan 1 hobby hebben.
Afscheid nr. 2: bye-bye oude loopsloefen. Jullie hebben goed dienst gedaan, maar nu jullie versleten zijn mogen jullie ook op welverdiende rust en dat na iets meer dan 1.000 km.
Op donderdag stond er een kort loopje van 5 km op het programma om de nieuwe 'Gel Kayano XI' in te lopen (zelfde type als mijn vorige). Ze zitten als gegoten en lopen heel 'makkelijk'. Is het daarom dat ik er 'maar' 24:15 over gedaan heb ?
Gisterenavond zijn we naar de kertsmarkt in Brussel geweest. Je kon er letterlijk op de koppen lopen, zo veel volk was er. Het lichtspectakel op de grote markt is heel mooi. Hoe ze dat spel met licht en schaduwen op het stadhuis kunnen projecteren zou ik wel eens willen te weten komen. Op de verschillende pleinen staan er veel kraampjes. Weinig met kerstgerief, wel heel veel waar men eten & drinken verkoopt. De gluwein met rum was straf maar wel lekker. De kerstdagen konden niet passender ingezet worden.
Vanavond lekker gaan eten in het 3-sterren restaurant 'Chez Lilianne' met 'sommelier Rene'.
Nog Prettige Kerstdagen en tot loops.

maandag 19 december 2005

10K van Gaston Roelants
Is volgens de uitslag exact 10 km. Er zijn 950 deelnemers over de eindstreep gelopen. Volgens de officiële tijdsmeting heb ik 51:34 over gedaan (ik zelf gemeten 50:55). Het heeft nl. even geduurd voor we na het startschot onder de startboog doorliepen. Volgend jaar ben ik zeker opnieuw van de partij.

zondag 18 december 2005


Prachtig parcours ... maar zwaar
Deze ochtend opgestaan ... en het gras was een beetje wit. Geen sneeuw, gewoon aangevroren ijsregen. Omstreeks10u45 vertrokken bij 1° en zonnig. De auto op +/- 500m van de start gezet en te voet naar de omgeving van de start om een beetje 'warm' te lopen. Om 11u59, de start ...
De omloop van de 10 K van Gaston Roelants in het park van Laken is zeer mooi, maar o zo zwaar. Al direct na de start een klein hellingske om de kuiten te strekken, gevolgd door een op sommige plaatsen gladde afdaling. Daarna terug naar boven, richting Vorstenhuisplein (dat is het kleine monument-toren voor het koninklijk paleis) en als je dacht dat je daar boven was, mis ... een bochtje naar links waarna het pas echt steil werd, gelukkig maar voor 50m. Daarna ging het 'gezapig' op en neer met ondermeer een rondje op het binnenplein van het 'Amerikaans theater'. Snelheid: gem. zo'n 5 min. / km. Het tweede rondje was al iets zwaarder.

Finish in 50 : 55 = gem. 11,86 km/u. Ik betwijfel of het werkelijk 10 km was, dat zullen we woensdag weten.
Planning voor vandaag ... niks meer doen.
PS 1. als je Tom Van Hooste & co ziet vlammen tegen min. 17 km/u door de modder (wij altijd op verharde paden) ... hoed af.
PS 2. sinds vandaag staat mijn jaar-kilometerteller op 1.100 km - nog 2 weken ...

donderdag 15 december 2005

Laatste loopje voor zondag
Deze avond rustig een toerke van 5 km afgewerkt in 28m21s. Het was zalig loopweer ... geen wind, 8°, mp3 spelerken op en genieten maar. De volgende dagen proberen een beetje rustig aan te doen, wat echter moeilijk zal gaan. Zaterdag is het nl. kerstmarkt op den Opstal en we zijn een beetje moreel verplicht om een bezoekje te brengen. Met de 10K van zondag heb echter ik een goeie uitvlucht om aan drankstandjes iets anders te nemen dan jenever of gluwein :-))
Morgen is het weer de laatste werkdag van de week. Man, man wat vliegt die week voorbij.
Tot één dezer.

woensdag 14 december 2005

Infosessie ...
Over de verschillende software, performance, ... test-tools welke er ter beschikking staan van testers. Deze heeft langer geduurd dan voorzien en heeft er voor gezorgd dat ik pas laat thuis gekomen ben. Te laat om nog een loopje te doen. Het was een heel interessant overzicht, maar 4 uur is te kort om de meest gebruikte te bespreken. Misschien kunnen wij 1 van die tools wel toepassen op het werk.
Uitstel is echter geen afstel, morgenavond (don.) loop ik zeker.
Via de blog van 'Ruth', ben ik op dievan 'Koen Fillet' gekomen. De bijna 'Slimste mens ter wereld' zit in volle voorbereding voor de marathon van New York. Hij heeft nog een lange weg af te leggen, maar de volhouder wint.
Tot morgen

dinsdag 13 december 2005

And the winner is ... nr 1103
Het zal wel veel minder zijn, maar dit is het startnummer waarmee ik zal proberen een goeie prestatie neer te zetten in het park van Laken. Dat zal op zich al een prestatie zijn, daar ik de laatste weken niet echt veel gelopen heb.
Volgens de weervrouw (+ ...) van VTM zal het dit weekend 'koud' worden. Dus als de temperatuur zo'n 3° is, zal ik duidelijk herkenbaar zijn met mijn muts in de Noorse kleuren.
Laken is zo'n 20 minuutjes met de auto van bij ons en moet ik pas rond 10u45 te vertrekken.
Tot morgen na de 5 km loslopen.

zondag 11 december 2005


Mooie zonsopgang vandaag ...
Voor een zondag ben ik vandaag eens vroeg uit mijn bed gekomen (8u15), een vlug ontbijt genomen, loopkleren aan en de deur uit. Amai, het was koud. De vijver was voor de tweede dag op rij dichtgevroren. Toen ik het baantje indraaide om naar het bos te lopen, zag ik de mooie zonsopgang. Dat oranje-rode tussen de wolken ... prachtig gewoon. Precies 'Mordor' ... een beeld uit Lord Of The Rings. Toch nog zo'n 12,4 km gelopen in 1u05min met gem. HR=156. De laatste 4 km met de Jako gelopen en over het lopen 'geklapt'. Een leuke afwisseling, ook in tempo, daar hij gewoon is van sneller te lopen dan ik. Straks nog een wedstrijd petanque gaan spelen 'aan de andere kant van de wereld'. Het zal weer laat worden vandaag. Sloppel en tot mergen. (Het middageten is geserveerd :-))
PS. Bovenstaande foto van een zonsondergang is door An genomen in 2004 op de Lofoten (Noorwegen). Onze favoriete reisbestemming.

woensdag 7 december 2005


Herederos Del Marqués De Riscal - Rueda 2004
Is een wit wijntje dat zich goed laat smaken. Deze fles heb ik gekregen van een collega. Ik denk dat ik de witte wijn gevonden heb voor de eindejaarsgfeesten. (foto etiket is er - de fles leeg is <:-((( )
Eigenlijk is dit allemaal niet zo goed voor een 'sportman'. Gelukkig drink hij met maten (meestal niet alleen). En morgenavond staat er een 10 km op het programma.
Deze namiddag van 14 to 18u een training gehad over een bepaalde manier van software testen. Nu heb ik eens (na 7 jaar testen) een andere benadering leren kennen. Hopelijk kan ik een deel er van in praktijk brengen.
Tot morgen

zondag 4 december 2005

Eindelijk ...
Is het juiste woord, want eindelijk hebben we gewonnen met onze petanqueploeg. Als is het maar nipt met 5-4, toch was het zeker verdiend. We lopen nu 1 puntje in op de voorlaatste in de stand PC Lokeren. Als we zo blijven spelen, zal het behoud er zeker in zitten. Tot mergen

zaterdag 3 december 2005

Niet veel lopers gezien
Deze namiddag waren er niet veel lopers, noch wandelaars in Buggenhout bos. Omstreeks 15u30 vertrokken voor een 14,8 km loopje (1:13:40 - gem. 12.1 km/u - HS avg 158, max 166) . Onderweg Jan VT tegengekomen en heb een eindje met hem meegelopen (in een voor hem traag tempo :-)) ). Hij heeft het verslag gedaan van zijn 33 km te Battice - Les 4 Cimes du Pays de Herve. Hij eindigde als 20-e (op +/- 1.000 starters) in 2u14m06s en als 2-e veteraan cat.2. Het was een zware wedstrijd, met veel 'heuvels'.
Morgennamiddag spelen we met onze petanqueploeg tegen PC Lokeren de wedstrijd die het degradatiespook zou kunnen verjagen (voorlopig toch). Het is thuis tegen de voorlaatste. Als we die winnen met bv 6-3 hebben we 2 punten en komen we op 1 puntje en is alles nog mogelijk. 7-2 zou nog beter zijn, dan hebben we 3 pntn, 5-4 is pntn voor ons & 1 voor de tegenstander, ... Hopelijk kunnen we in eerste afdeling blijven en kunnen dat dan samen met het 20-jarig bestaan van de club vieren. Tot mergen ...

donderdag 1 december 2005

Toch liever iets warmer ...
Gisteren avond was het 1 graadje boven nul met een snijdend windje. Voor mij mag het toch een ietsje warmer zijn om te lopen hoor, want het liep niet zo goed. Ik heb mij dan ook beperkt tot een rustig 10 km loopje in 57 min. Volgend weekend zal de temperatuur iets stijgen, maar dan met als nadeel dat er nattigheid uit de lucht zal vallen.
Het is wel redelijk gevaarlijk om op de openbare weg te lopen in het donker. Aangezien er niet zo veel voetpaden zijn in en rond ons dorp, of ze zijn in zo'n slechte staat dat je je voeten omslaat, ga ik mij iets van verlichting aanschaffen om te dragen tijdens het lopen. Ik draag wel reflecterende kledij , maar soms moet ik toch nog in de berm springen omdat een automobilist mij niet of te laat gezien heeft.

Heb je plannen voor een marathon, ... surf dan zeker eens langs de blog van 'Frank Spencer'. Hij is nl. Dream team lid voor de marathon van Rotterdam op 9 april 2006.

Tot loops