Hoofdmenu

maandag 30 maart 2009

Daar is de lente
Daar is de zon
Bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen
. . .

Een zalig weertje is er op komst, maar het is eigenlijk gisteren reeds begonnen. Ondanks een fris windje was het in de zon goed te doen. Op ons terras was er geen wind en daar was het meer een zomergevoel dat er heerste.
Het loopje was een tochtje van 15,14 km met 8 vlotte versnellingen (technisch rollen) alles aan een gs. 11,4 km/u & met een ghs. 146. De benen voelden ok aan en ook de ademhaling is weer bijna op het oude peil. Dus de verkoudheid is bijna verleden tijd. Net op tijd om met de voorbereiding van het zomerseizoen te beginnen. De eerste 'wegwedstrijd', de Avaloop natuurloop van 21 km neem ik erbij als lange duurlooptraining en sponsor daarmee nog een goed doel ook.
Het serieuse werk begint echter op zaterdag 2 mei met een 1.000m tijdens de pistemeeting van KAC Lebbeke.

Zondag waren er heel wat lopers van onze club welke deelgenomen hebben aan de Pegasusloop en er mooie resultaten behaalden. Zo was er Ruben die op de 5 km op het podium stond met een derde plaats. Steven liep naar een zesde stek, terwijl Glen en Niels iets verderop eindigden.
De 10km wedstrijd werd bij de vrouwen gewonnen door Sandra en Els werd knap 5e.
Renaat (de marathon man van KAC Lebb.) was aan zijn wederoptreden toe na zijn zware operatie en heeft in de 10 km al een gs. van meer 15km/u gehaald.
Het begint terug te lopen voor hem.

Tot de volgende keer

zaterdag 28 maart 2009

Rustige loopweek
De eerste loop na de verkoudheid liep nog niet zo vlot. Blijkbaar hangen de sporen ervan nog steeds ergens rond in mijn lichaam.
De eerste km's kon ik nog een redelijk tempo aanhouden, maar de laatste 1,5 km ging de snelheid naar beneden en kreeg ik precies ook minder adem.
Toch zo'n 7,34 km gelopen aan een gs. aan 12,4 km/u.

Vandaag liep het beter, een rustige duurloop van 12,8 km - 1u08'32" - 11,2 km/u juist na de tweede regenvlaag van de dag. Ik had mijn regenjasje aan, maar al na 1 km bleek dit geen goed idee geweest te zijn, want de zon deed alles opwarmen. Om naar huis terug te lopen had ik geen zin en werd het lekker zweten.
Morgen staat een gelijkaardig loopje op het programma, maar aangevuld met enkele versnellingen.


20090328


Tot de volgende keer

dinsdag 24 maart 2009

Nog steeds niet gelopen ...
De hoest is bijna verdwenen, maar omdat het nog steeds koud weer is, heb ik ook vandaag de training links laten liggen en in de kantine met Patrick bijgepraat.
Misschien dat ik morgenavond thuis de loopband eens ga proberen.

Tot de volgende keer

zondag 22 maart 2009

Garmin Forerunner 305
Eindelijk ben ik er in geslaagd om de Trainingscenter software op mijn PC te installeren. Er trad steeds een C++ runtime error op. Na het upgraden naar SP2 & het downloaden van de 'nieuwste' versie vh trainingscenter heb ik alles aan de praat gekregen.
1 van de features is het exporteren van een loopje naar Google Earth ... de max ...
Gisteren was de hoest zeer zwaar, zelfs in de tuin wat karweitjes opknappen was niet mogelijk. Vandaag was het reeds beter, maar toch heb ik bijna de hele dag in de zetel gelegen. Nu een beetje PC werk en opnieuw vroeg onder de wol.

Tot de volgende keer

16-km

Mijn 16-km toertje

vrijdag 20 maart 2009

Heb het zitten
Snuf, snotter, hoest, ...
Sinds vorige nacht is de verkoudheid opgekomen. Mijn neus heeft al veel (kilometers) gelopen vandaag, maar voor mij is het echter een looprustdag.
Normaal staat er morgen een lange duurloop op het programma, maar als het gesnotter niet verminderd is, ga ik dat loopje overslaan.
De loopkalender is ook een beetje gewijzigd. De Pegasusloop komt ook dit jaar op een minder geschikt moment (wiskunde-hulplijn), zodat hij van mijn kalender geschrapt is.
Mijn eerstvolgende wedstrijd wordt dus de halve (natuurloop) marathon van Opstal op zaterdag 18 april. Mijn eerste pistewedstrijd is gepland op zaterdag 2 mei op de meeting in Lebbeke.
Voor Lotte beginnen maandag de paasexamens. Gespreid over iets meer dan 1 week hebben zij toetsen voor een aantal vakken. Het lopen zal voor haar volgende week op een lager pitje gezet worden.


Tot de volgende keer

zondag 15 maart 2009

BK Masters te Grobbendonk
Een mooie afsluiter van een lang veldloopseizoen.
De weergoden waren ons zeer gunstig gezind vandaag: een lentezonnetje, af en toe afgedekt door een onschuldige wolk en een fris, matig windje.
De omloop ... dat was wat anders ... bij de verkenning werd al snel duidelijk dat snel starten uit de boze was. Na een vlakke aanloop begon in het bos het 'heuvelwerk', constant bergop en bergaf, afgewisseld met stroken van mul zand en als afsluiter een snel vlak stuk richting aankomst.
Bij de start was ik bij de laatsten die het bos indoken. Zoals gewoonlijk is de start een spurt om zo snel mogelijk bij de eerste bocht te zijn. De Garmin gaf voor die eerste 250m een snelheid van 22 km/u aan. Al vlug vond ik een goed tempo en eens de 'heuvels' voorbij, had ik al een paar plaatsen goedgemaakt. In het vlakke gedeelte wierp ik een blik op mijn loopmaat en die gaf een gs. van 14km/u aan. In de tweede en derde rond kon ik hetzelfde (ronde)tempo aanhouden en zo nog een aantal sneller gestartte lopers inhalen. De laaste ronde was afzien, gewoon verstand op nul en tempo blijven lopen. Blijkbaar zat iedereen er door, want er kwam niemand meer terug uit de achtergrond. In elke ronde was er ook een klein hellingske (zoals in de cross in Bornem), zeer steil 4m omhoog in los zand. Daar was mijn gs. zo'n 9 km/u.
Het liep vlote vandaag. Een aantal atleten die op het PK in Ninove voor mij geeindigd waren, heb ik nu meer dan een halve minuut achter mij kunnen houden.

Wedstrijdgegevens:
5,56 km - 25'12" - gs. 13,2 km/u --> 87e op 103

De deelnemers van onze club hebben heel mooie resultaten neergezet.

Uitslagen vd ACL atleten:
Hilde S. - 10e (V +45)
Els D. - 13e (V +45)
Frans S. - 8e (M +70)
Frans B. - 6e (M +55)
Jan M. - 25e (M +40)

Tot de volgende keer (Veerle & Jan, bedankt voor de foto's en voor de toffe 'companie')



zaterdag 14 maart 2009

BK Veldlopen Masters ... een voorbeschouwing
De dag begon vandaag prachtig. Een warm lentezonnetje nodigde uit om wat (lichte) tuin arbeid te verrichten. Vlug in de auto gesprongen en naar de doe-het-zelf zaak gereden voor de noodzakelijke inkopen ... wij waren er klaar voor. Toch nog even met de auto naar de carwash, hem stofzuigen, ... lap het begon te motregenen. Daar ging de tuin-werk-goesting. Gelukkig was het buitje maar van korte duur en kon ik in namiddag toch nog wat karweitjes opknappen.
Rond 15u30 was het tijd voor het laatste loopje voor de wedstrijd. De Garmin om de pols en weg was ik. Het was loslopen inclusief enkele versnellingen.
2,4 km --> 12'31" - gs. 11,3 km/u
3,7 km --> 19'32" - gs. 11,5 km/u (incl. 8x30" versnellen naar +/- 19km/u volgens de 305)
3,2 km --> 17'32" - gs. 10,9 km/u
Het BK dan ... morgen omstreeks 13u45 starten wij richting Grobbendonk. Op het militair domein organiseert AC Herentals het BK veldlopen voor masters. Volgens de insiders Geert die er het BK veldlopen voor militairen liep en Frankie van de organiserende club is best een zware omloop. Gelukkig heeft het de voorbije week niet zo heel veel geregend.
Onze club heeft 6 atleten die in verschillende categorien aantreden:
V +45 Hilde S. & Els D.
M +40 Jan M.
M +45 Mike V.
M +50 Frans B.
M +70 Frans S.
De Mannen +45 (71 inschrijvingen) starten samen met de +50 (55 inschrijvingen) voor een afstand van 6.200m verdeeld over 4 ronden. Knap een grote bende. Spijtig dat Bart B. nog niet helemaal 100% fit is en daarom ook niet deelneemt, want hij zou anders in aanmerking komen voor een podiumplaats bij de M +35.
Hoed af voor de de 'oudere' lopers. Er zijn dames en heren bij van > 70 j, zelfs 2 lopers van > 80j. Heel veel respect heb ik voor die mensen. Nog zo'n zware wedstrijden lopen. Zij moeten immers ook 6.200m afleggen, wel in een aparte reeks.
Morgen het verslag ...

Tot de volgende keer

vrijdag 13 maart 2009

Kletsnatte training
Gisterenavond was het een ganse training aan het 'mieseren' (motregen op zijn Lebbeeks). Anderhalf uur ... en we waren doorweek. Om niet door de grote plassen te moeten lopen hebben Jan, Peter en ik de 'dolomiet-piste' geruild voor de 'Mundo-piste' waar we 20 rondjes aan 12,5 km/u gelopen hebben met ondertussen een gezellige babbel.
Woensdag en vandaag heb ik een rustdag ingelast.
Omdat ik nog steeds pijn had aan mijn onderrug ben ik maandag naar de huisarts geweest. Na een grondig onderzoek van de wervelkolom en rondliggende spieren was de conclusie (gelukkig) geen blessure, enkel een overbelasting en een lichte instabilisatie van de lage rugspieren en dit allemaal ten gevolge van het lopen aan een hoger tempo dan vroeger. Om de klachten te laten verdwijnen heb ik op 'tinternet' eens gezocht op 'lage rugklachten'. Er worden tal van oefeningen voorgesteld. De meest courante ga ik zo'n 3 x per week doen en we zien wel of het helpt.
Er zijn ook buikspieroefeningen bij ... maar een wasbordje krijgen zal mij niet lukken, want daarvoor zou ik het lekker eten en drinken moeten laten. Dat is nu net ...

Tot de volgende keer

dinsdag 10 maart 2009

Carnaval Opstal
Wat ben ik toch een gelukzak dat ik zondag as niet op den Opstal hoef te vertoeven tijdens de jaarlijkse cavalcade. 1 x per jaar mag (moet) je dan onnozel doen. Wij doen dat hier thuis bijna alle dagen.
Vandaag mochten Jan en ik er nog eens invliegen. 3 x 5 rondjes van 500m aan een 'stijgend' tempo met een reeksrust van 200m. De laatste reeks ging iets moeizamer.
Voila ... zo zijn we klaar voor het BK, op enkele rustige loopjes met wat versnellingen na.

Enkele cijfertjes:








Tot de volgende keer

zondag 8 maart 2009

Nieuw speelgoed
Voor mij verjaardag heb ik een Garmin Forerunner 305 aangeschaft. Woensdagavond de bestelling geplaatst en zaterdagmiddag is hij thuis afgeleverd. Nu kan ik nog beter alle cijfertjes opnemen en bijhouden.
Bij de traditonele zaterdagnamiddag-duurloop heb ik hem al om gehad. Deze ochtend heb ik hem thuis gelaten omdat het hard aan het regenen was en ik toch gewoon een korte gevarieerde training ging doen. Lotte was ondertussen met haar loopvriendinnen in het bos aan het rondcrossen.
Gelopen:
Zaterdag - lange trage duurloop: 16,35 km - 1u18'33" - gs. 11,1 km/u - ghs. 139
Zondag - vanalles: loslopen, stretchen, versnellingen, de 'konijnenberg' op en af lopen, ...

Tot de volgende keer

donderdag 5 maart 2009

De laatste loodjes ...
Wegen zwaar. Zo kan je de training van vandaag omschrijven. Een weerstandstraining met als extraatje een stevige tegenwind. Dit allemaal ter voorbereiding van het BK veldlopen over anderhalve week.
Training:
1,5 km 6'30" (13,8 km/u) + 0,5 km 1'50" (16,3 km/u) + 200m joggen
1,5 km 6'30" (13,8 km/u) + 0,5 km 1'55" (15,7 km/u) + 200m joggen
1,5 km 6'30" (13,8 km/u) + 0,5 km 1'55" (15,7 km/u) + 200m joggen
1,5 km 6'36" (13,6 km/u) + 0,5 km 1'55" (15,7 km/u)
Met de opwarming & cooling down, ... toch weer een dikke 13 km op de loopteller bijgeschreven.
Voorlopig is er geen verschil tussen 45 of 46 jaar, gelukkig maar.
Morgen is het bij ons thuis familie-drink, dus loop-rustdag.
Op het werk gaan er het komend weekend een aantal programma's in productie. Hopelijk heb ik ze goed getest en komen er geen fouten meer uit. Want als een klant een faktuur krijgt met een foute prijs, is dat geen goede reclame voor het bedrijf. Het moest allemaal dit weekend klaar zijn omdat er een ganse marketing campagne opgestart wordt, met spotjes op radio en TV. Duimen maar ...

Tot de volgende keer

dinsdag 3 maart 2009

Vandaag --> laatste loop ... als 45-jarige (9 km - 41'34" - gs. 13 km/u - ghs. 150)
Morgen = rustdag
Donderdag --> eerste loop als 46-jarige

Tot de volgende keer

maandag 2 maart 2009

BK Oostende - het verslag
Op zondagochtend vertrokken we onder een stralend zonnetje richting 't zeetje, maar eens voorbij Gent begon het nevelig te worden.
Het verkeer verliep vlot en in een uurtje waren we er. Zo waren Leen & Lotte ruim op tijd om de omloop te verkennen. Die lag er in vergelijking met vorig jaar redelijk bij, wisten de deelnemers van vorig jaar te vertellen. Deze keer was er geen voorafgaande stortbui.
Een BK betekent heel veel volk, zowel toeschouwers als deelnemers. Om dat alles in goede banen te leiden, moesten de atleten zich reeds klaarmaken voor ze in het pre-startvak mochten. Daardoor stonden ze toch een kleine 10 minuten in hun gewone shirt te wachten op het startschot.
Bij de kadetten meisjes (1995) met topfavoriete Astrid waren er maar liefst 81 deelneemsters, iets wat Lotte nog nooit meegemaakt had. Toch een beetje onder de indruk ging ze toch nog redelijk snel van start. Astrid had zich ondertussen voorin genesteld en liep een afwachtende wedstrijd. Pas op het einde van de 2e ronde, net voor de heuvelrij plaatste ze haar finale demarage en liet haar concurentes achter zich. Een mooie kroon op een prachtig seizoen. In het 2e helft van het deelnemersveld 'vocht' Lotte voor wat ze waard was. Bij haar eerste doorkomst deed ze teken dat het niet echt lekker liep. Toch bleef ze doorbijten en eindigde als 68e op 81. Met dit resultaat was ze niet echt tevreden. Leen heeft er het beste van gemaakt. Zij eindigde bij de cadetten meisjes (1994) ook als 68e , maar dan op 70 loopsters.
Het verslag van de korte cross kan je lezen via deze link.
De laatste wedstrijd van Veerle De Jaegere was een echte afscheidstournee. Enkel in het begin van de wedstrijd ondervond zij nog wat weerwerk van enkele atletes, maar zij werd als het ware gedragen door het publiek. De frele dame vloog de heuvels op alsof er niks aan was. Haar laatste ronde was bijna een ere-ronde. Een mooi slot aan het einde van een carriere om U tegen te zeggen en dit van een dame, klein van gestalte maar groot in prestaties.
Maar die seniors zoals Pieter Desmet, Atelaw Bekele, ... wat lopen die snel . In de aanvangsfase kon Pieter DS nog meegaan met Bekele & Tasama, maar bij een van de versnellingen moest hij hen laten gaan. Toch straf wat die mannen allemaal doen. Stijn L. die aan een heel sterk seizoenseinde bezig is (prov.kamp. O-Vl.) liep een heel sterke wedstrijd en eindige op een straffe 23e plaats. Joachim P. was ook goed gestart, maar kreeg al snel last van 'steken' in de zij. Toch wist hij te finishen als 44e.
Meer info over de behaalde resultaten van atleten van onze club vindt je hier.


Tot de volgende keer

zondag 1 maart 2009

BK Oostende
Het verslag van een mooi dag kan je hier morgen lezen.

Tot de volgende keer