Hoofdmenu

dinsdag 31 januari 2006

Max HS = 177
Voor de tweede keer heb ik poging gedaan om mijn maximale hartslag te bepalen. Eerst 30 minuten opwarming, daarna 1 km steeds sneller en de laatste 150 m spurt (allee geprobeerd) met als resultaat 177. PS. Bij de aanvang van de 'laatste km' was mijn HS = 144.
Volgende week ga ik opnieuw een poging wagen met de 1 km run bergop richting 'Hoge Jan' (= een molshoop die zo'n 20 m boven de omgeving uitsteekt).
Morgen ga ik naar de Makro 'druivensap' kopen (Torres - Penedès - Viño Sol) ook wel een goeie witte wijn genoemd.
Nu nog de boterhammen voor morgen klaarmaken en op tijd onder de wol.
Sloppel en tot mergen

zaterdag 28 januari 2006


Koud ...
Het was inderdaad koud deze namiddag. Vooral de stevige NO wind maakte het dat de gevoelstemperatuur redelijk onder nul zat. De 'terrastemperatuur' was 2° (uit de wind en in de zon). Er stond een trage duurloop op het programma ... ik moet leren lopen met de rem op. Veel te snel dus. De eerste 11,6 km gem. 11 km/u. Het tweede rondje heb ik ingekort tot 7,2 km omdat ik het na zo'n 5 km koud begon te krijgen. Dat laatste rondje was een beter tempo, gem. 10,2 km/u. Dus de 18,8 km in 1u45.59 ofte gem. 10,6 km/u met een gem. HS = 150.
Maar vandaag waren de loopomstandigheden beter dan gisteren. Mijn schoonbroer heeft zijn loopschoenen + 2 broeken + t-shirt (korte mouw) +t-shirt (lange mouw) + sweater + windjak aangetrokken en zich naar buiten gewaagd voor zijn vrijdagse loop. Heeft dienen karakter (niet de Lebbeekse betekenis). Ik ben lekker warm binnen gebleven.

Bovenstaande foto is genomen en bewerkt door An in december 2001 in Blefjell (Noorwegen).

woensdag 25 januari 2006

Max HR 175 ?
Vandaag heb ik geprobeerd om mijn maximale hartslag te bepalen tijdens het lopen.
HR in rust = 62
1 km lopen aan HR = 134
1 km versnellen en de laatste 150 m spurten HR = 175
1 km lopen aan HR = 134
1 km versnellen en de laatste 150 m spurten HR = 175

1 km lopen aan HR = 134
1 km versnellen en de laatste 150 m spurten HR = 175

0,5 km uitlopen
Hopelijk is dit een goeie methode. Indien wel, zal ik ze volgende week nog eens herhalen.
Zaterdag staat er een lange duurloop van zo'n 20 km op het programma.
De verkoudheden zijn heel goedkoop deze dagen (laatste dagen van de solden), hier thuis is er 1 waarvan de neus contstant loopt (ik ben hem daarstraks nochtans niet tegengekomen), 1 waarvan de neus verstop zit en 2 nog redelijk fitte personen. Hopelijk krijg ik er geen dit jaar.
Tot noste keer

zaterdag 21 januari 2006

De toetsen komen bijna langs mijn oren uit ...
Reeds meer dan een week zijn wij bezig met de begeleiding voor de herhalingstoetsen in januari van onze jongste dochter in het 5e leerjaar. Amai, die moeten nogal veel kennen. Omdat ze niet zo snel leert, heeft ze veel begeleiding nodig en dat kruipt zowel bij haar als bij ons in de kleren. Vrijdag as. heeft ze de laatste. Voorlopig vallen de resultaten mee, al moet ze er heel veel voor doen.
Deze namiddag een langzame duurloop gedaan van 14,8 km in 1:23:21 (gem. 10.6 km/u & HR = 149). Normaal is dit een iets te hoog tempo, want mijn HR zou max. 140 mogen zijn bij een lange duurloop.
Vanavond eens rustig onderuit zakken voor de buis ... 'al is er weeral niks op'.
Tot loops

vrijdag 20 januari 2006

Torrelongares Gran Reserva 1997 - Cariñena
Dat was de lekkere Spaanse rode wijn die L. (een collega op het werk) meegebracht had om te proeven.
Het had iets speciaals, iedereen (5 personen) had elk zijn wijnglas meegebracht. Juist voor het middagmaal werd de fles geopend. Bij een gezellige babbel werd ze heel goed gesmaakt. Volgens de kenners had hij een goede afdronk, traande hij veel, ... volgens mij = lekker. Al mocht hij nog iets langer liggen op de fles, omdat hij toch nog niet zo'n rijpe smaak achterliet in de mond.
In de late namiddag was er dan de verjaardagsdrink van L. & K. en het was zoals gewoonlijk ... ambiance.
Morgen de verbranding doen van de vandaag opgenomen calorietjes met een lange, trage duurloop.

PS. Er staat niet zoals beloofd een afbeelding van het etiket, het liet niet los van de fles.

woensdag 18 januari 2006

Kon het niet laten
Om mijn loopkledij aan te trekken voor een kort loopje van 8 km. Het was lekker loopweer. Wat eerst gepland was als rustig loslopen, werd een interval training. Eerst 3 km rustig, dan 100 à 200m versnellen en +/- 200m herstellen en de laatste km rustig loslopen.
Nu vlug naar 'De Bende van Wim' gaan kijken op video, want ik sta reeds 2 afleveringen achter.
Tot morgen

dinsdag 17 januari 2006

Moe ...
Ik had echt geen zin om gaan te lopen vandaag ... moe, moe. Nochtans geen vermoeiend werk gedaan. Uitstel tot donderdag dus. In de plaats daarvan heb ik de loper-blogs afgeschuimd en het weerbericht aan mijn blogje toegevoegd. Deze week zal ik er waarschijnlijk nog een paar dingen aan toevoegen. Proberen althans.
Tot morgen.

zaterdag 14 januari 2006

Natuurloop Lier - 10,3 km in 49:25 (gem. 12,5 km/u) --> nieuw PR
Vandaag was het heel mooi loopweer. Met goede moed vertrokken naar Lier waar ik dankzij een aantal omleidingen toch nog goed op tijd aangekomen ben. Aan de ingang van de inschrijvingen stond Ruth te wachten op haar loopmaatje. Na een paar minuten komt Filip er ook aan. Effe bijgepraat en dan gaan inschrijven. Dat verliep heel vlot. Na de opwarming (4 rondjes) komen we Marc tegen, ook een 'loper-blogger'.
Hij en Filip wagen zich aan de halve marathon, terwijl Ruth en ik het bij de 10 km houden. Een kortewandeling naar de start, juist buiten het centrum en om iets na 13u wordt na een korte uitleg van wie welke kleur pijlen moet volgen, ... het startsein gegeven. Via de de boorden van de wateren rond Lier gaat het naar de vaart, waar de 21 en 10 km splitsen. Tot hier ging het voor mij aan een iets te snel tempo. Langs de vaart was het wind op kop, geen strakke wind, maar genoeg om het tempo omlaag te halen. Na zo'n 8 km (denk ik) sloegen we af richting atletiekpiste, waar we nog iets meer dan een rondje moesten afleggen. Blij dat ik weer een een PR kunnen lopen heb. Voor zij die er niet bij waren, volgende keer misschien.
Samengevat, een toffe en snelle omloop waar het zwaar wordt als er een stevige wind waait aan de waterkant. Hier komen nog.
Morgen een rustdag en dinsdag de eerstvolgende 'training'.

woensdag 11 januari 2006

Klaar voor zaterdag
Gelukkig was de regen deze avond reeds ver genoeg naar het oosten opgeschoven, zodat ik het rustige duurloopje van 8,2 km in droge omstandigheden kon afwerken in 44:33 ofte iets meer dan 11 km/u.
Ik heb nergens last van gehad, ook niet van de gisteren nog opkomende verkoudheid. Dienen 'druppel' zal zijn werkt gedaan hebben. Hopelijk blijft het zo tot na zaterdag. Thuis ligt mijn oudste dochter in de zetel met een stukske griep. Het gaat reeds beter met haar, want de aflevering van Friends van vandaag wou ze niet missen.
Het zag er naar uit dat januari een rustige maand zou worden op het werk, maar plots zijn er een aantal nieuwe projecten te testen, zodat ik bezig kan blijven. Gelukkig maar, want niets doen is niks voor mij.
Bij mijn echte werkgever (niet waar ik als consultant tewerk gesteld ben) is het weer eens prijs. Sinds een aantal jaren gaat het er zeeeeer slecht, wegens een 'verkeerde' overname, zodat ze nu met een torenhoge schuld zitten. De CEO is ontslagen, ... hopelijk kan het bedrijf overleven. Het is niet leuk als het alleen maar negatief in het nieuws komt. Maar ... ondertussen blijf ik bezig met het werk dat ik graag doe en dat is het voornaamste.
Tot morgen ... en voor sommigen onder jullie, tot zaterdag in Lier

dinsdag 10 januari 2006

Last van opkomende verkoudheid
Hopelijk zet de verkoudheid zich niet door. Ik zal maar al beginnen echineaforce druppels te nemen om ze voor te blijven. ... en een borrel tegen de (mogelijke) keelpijn ;-))
Morgen het laatste loopje voor de natuurloop in Lier van zaterdag as. Mijn schoonbroer en ik gaan de 10 km lopen. Op de foto's ziet het er een leuke omloop uit. We zullen op vrijdag best niet 'blijven hangen', want dat is de volgende dag niet zo bevorderlijk voor de soepelheid van de benen.
Spijtig dat er al een paar Vlamingen, nl. Freddy Loix, J. Loomans, ... uit de Dakar rally verdwenen zijn. Al blijven er nog een paar kleppers over (bv. Stephane Henrard, Koen Wauters, ...). En blijft het interssant om het karavaan te volgen van achter de pc. Veiliger en minder vermoeiend.
Nog even doorwerken aan een presentatie over testen van software.
Tot morgen

zondag 8 januari 2006

Laatste nieuwjaarsreceptie zit er op
Eindelijk, want het is eigenlijk toch een heel drukke periode geweest. Met al dat goede eten en lekkere drankjes heb ik niet veel aan lopen gedacht. Vanaf morgen gaat het er iets soberder aan toe, want zaterdag as (14/01) gaan we voor het eerst in 2006 de loopschoenen aantrekken voor de 10 km natuurloop in Lier (hopelijk ligt er deze keer geen sneeuw ;-)).
Veel valt er over het afgelopen weekend niet te vertellen, behalve dat ik met mijn dochter naar de nieuwjaarsreceptie van de plaatselijk krachtbal club waar zij speelt geweest ben. Normaal gezien komen ze zagen of ze langer mogen blijven. Nu was het juist omgekeerd, zij vroeg naar huis en ik iets ... later. Kortom, heb mij daar goed geammuseerd.
Tot volgende keer.

woensdag 4 januari 2006

Nieuwe foto albums staan on-line
Aangezien de ruimte van onze thuis-website een ietsje te klein werd voor al de mooie foto's, heeft webmaster An een oplossing gevonden bij msn, gratis 30 MB 'ruimte' om eigen foto's op te slaan in albums. En ... het resultaat is de moeite waard.
Deze namiddag geprofiteerd om tijdens het laatste dagje vrijaf nog een loopje van bijna 15km te doen in 1:19:04 (gem. 11,2 km/u). Thuis gekomen merkte ik dat het uur op mijn Polar (S120) niet meer juist was en dat alle instellingen verdwenen waren. Ik dacht dat de batterijen bijna leeg waren. Volgens mijn zwager zou dit gewoon het gevolg zijn van statische elektriciteit in mijn 'fleeche' trui. Die had ik uitgetrokken juist voor het lopen en hij zat er inderdaad vol van (je kon bijna een lamp mee doen branden :-))). Oef ... hij kan nog iets langer mee (2 jaar geleden aangekocht en nu met reeds 179 uur aan looptijd).
Tot loops

dinsdag 3 januari 2006

Loslopende honden ...
Deze namiddag eens een pittig tempo(tje) opgelegd gedurende 11,2 km (in 54:07 - 12,4 km/u) in en om het bos bij een temperatuur van 2°. Het was tamelijk fris bij het vertrek, maar na een paar honderd meter is men reeds op 'bedrijfs'temperatuur. De resultaten van de voorbije feestdagen zijn bijna volledig verdwenen. Lopen in het bos is leuk, behalve als er honden niet aan de leiband gehouden worden. Dan gaat zo'n beestje wel eens 'snuffelen' aan een voorbij crossend loperke. Dat kan tot rare bokkensprongen leiden van die laatste om niet ten val te komen. Grote honden worden door hun baasje terug geroepen en blijven dan rustig zitten tot je voorbij bent, maar van die kleine ... tja, genoeg gezeurd daarover, het is beter om goed gezind te blijven.
Morgen is het de 3e loopdag op rij (+/- 15 km) en daarna een paar rustdagen.
Tot morgen

maandag 2 januari 2006

De kop is er af
2006 is definitief gestart, de jaarkilometerteller is terug op nul gezet. Alhoewel, hij wijst reeds 8 km aan. Deze voormiddag uitgeslapen en daarna de loopkleren aangetrokken voor een klein loopje om de resultaten van het goede leven van de voorbije dagen een beetje proberen weg te werken ;-).
Nieuwjaar betekend ook de start van Parijs-Dakar. Het relaas van onze landgenoten kan je volgen via deze site. Details ivm Koen Wauters kan je ook volgen via deze link.
Wat is de planning voor 2006 (wat als vaststaat) ?
--> zaterdag 14 januari - 10 km op de Natuurloop te Lier
--> zondag 23 april - Antwerp 10 miles (als ik niet moet werken)
--> zondag 7 mei - Dwars door Brugge
--> zondag 28 mei - 20 km van Brussel
Of er dit jaar terug een marathon inzit, weet ik nog niet. Alles hangt af of ik genoeg tijd hebt om 4 x per week te trainen.
Aan iedereen een gelukkig, voorspoedig en spetterend loopjaar !!! met veel PR's en vooral ZONDER blessures.